Reivo Vinter võitis mõttespordi olümpiaadi

Eelmisel nädalal lõppenud mõttespordi olümpiaadil osales 848 õpilast 71 koolist. Esmakordselt andis Eesti mõttespordi liit välja auhinnad ka koondarvestuses kõikides vanusegruppides ning gümnaasiumi õpilastest oli parim Reivo Vinter Kuressaare gümnaasiumist.

“Mõttemängude osas on see mulle üks tähtsamaid võite,” tunnistas Reivo Vinter. “Võit tuli ikka päris napilt, sest iga väiksema vääratusega oleks võinud selle koha käest lasta. Võistlesid ju siiski Eesti parimad.”

Reivo Vinter osales mõttespordi olümpiaadil esimest korda, kuna sai alles sel aastal teada, et selline võistlus üldse toimub. Varem on ta osalenud lauamängude neljavõistluses (male, kabe, koroona, lauatennis).

“Mängima minnes ei olnud üldse sellist mõtet, et võiks võita,” tunnistas noormees, kes plaanis algul ainult males ja kabes osaleda, aga siis mõtles, et miks mitte ka teisi alasid proovida.

Võistlus viidi läbi vint.ee veebikeskkonnas. Toimus neli etappi ja iga etapp kestis neli päeva (igal päeval üks ala). Üldvõitja selgitamisel läks lõpuks arvesse kolm parimat tulemust.

Reivo Vinter võitis kabes ja oli males kolmas. Gomokus sai ta viienda koha, seal oli kolmas Paul Kolk Kuressaare gümnaasiumist. Sudokus sai Reivo Vinter kaheksanda koha.

“Male ja kabe õnnestusid kõige paremini, neid olen ma ka väikesest saadik mänginud,” tunnistas Reivo. “Lemmik on kabe, selles tunnen end kõige kindlamalt ja seal tuli alavõit ka. Gomoku tase oli päris tugev, seal oli raske ettepoole saada, aga sudokus läks iga etapp aina paremaks. Harjutamine teeb meistriks.”

Kokkuvõttes kogus Vinter 1105 punkti, talle järgnesid rendžus maailmameistriks tulnud ja mitmel muul alal rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt medaleid võitnud Martin Hõbemägi Tallinna reaalkoolist 1099 punktiga ja Karel Paan Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist 971 punktiga.

Reivo sõnul on tal plaan osaleda ka järgmisel aastal, aga mingit spetsiaalset trenni ei plaani ta tegema hakata. “Ma pole viimased paar aastat nende aladega enam aktiivselt tegelenud,” lausus jalgpallis FC Kuressaare värve kaitsev Vinter, lisades, et see võit tuli ka nii-öelda vana rasva pealt.

Kui Reivo Vinter avastas, et teise koha omanik on maailmameistriks tulnud, siis mõtles ta, et kui võimalus tekib, võiks hea meelega näiteks Eesti koondist esindada.

Põhikooli arvestuses sai 1052 punktiga esikoha Kuno Kolk Prantsuse lütseumist, teine oli 1006 punktiga Tristan Vann Kahtla lasteaed-põhikoolist. Algkooli arvestuses oli Oliver Valk Kahtla lasteaed-põhikoolist kuues.

Kokku osales võistluse erinevatel aladel Kuressaare gümnaasiumist 46, Kahtla lasteaed-põhikoolist 27 ja Muhu põhikoolist 15 last. Enim õpilasi (50) osales Gustav Adolfi gümnaasiumist ja Ülenurme gümnaasiumist.

Võistluse korraldasid Eesti mõttespordi liit, Eesti mõttespordi portaal Vint.ee, Eesti kabeliit, Eesti maleliit, Eesti renjuliit, AS Kuma.

Print Friendly, PDF & Email