Laadjalas avatakse suur jahitrofeede näitus (FOTOD) (1)

JAHIMEHED: Ilmo Torn ja Jaan Ärmus Metsa-Johani talus trofeenäitust ette valmistamas. Foto: Tambet Allik

JAHIMEHED: Ilmo Torn ja Jaan Ärmus Metsa-Johani talus trofeenäitust ette valmistamas. Foto: Tambet Allik

Reedel avatakse Laadjalas Metsa-Johani talu loodusmajas näitus, kus on väljas Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal kahe viimase aasta jooksul kütitud ulukite trofeed.

Saarte jahimeeste seltsi tegevjuht Ilmo Torn ütles, et näitusel on väljas umbes 250 eksponaati ja esindatud on kõik Saaremaa suurulukid, lisaks tähnikhirv ja mägilammas. Muidugi saab näitusel näha hundi- ja rebase-, samuti kähriku-, mägra- ja kopratrofeesid. Muljet avaldavad on Saaremaa meeste kütitud karu ja ilves. Kõige suurema osa eksponaatidest (98) moodustavad hirvesarved.

Jahindusspetsialist Jaan Ärmus ütles, et trofeenäitus annab muu hulgas ülevaate ka ulukipopulatsiooni seisundist ja jahimeeste kutsemeisterlikkusest, nende osavusest leida metsas üles kõige parem loom. “Jahipidamine on teadlik küttimine ja populatsiooni kujundamine vastavalt sellele, kuidas on jahinduses kokku lepitud,” märkis Ärmus, kelle sõnul toob näitus esile ka Eesti looduse liigirikkuse.

Ive Kuningas Saaremaa jahimeeste seltsist tänas Saaremaa jahimehi trofeede väärtustamise eest. Väga aktiivsed on trofeede tegemisel Mustjala, Orissaare, aga ka Pihtla jahimehed. “Saaremaal on trofeede väärtustamine hästi kõrgel tasemel ja ka üle Eesti kogunes trofeesid kõige rohkem just Hiiu-Lääne-Saare regioonist,” märkis Kuningas.

Põllumehest jahimehe Andrus Sepa Metsa-Johani talu loodusmajas, mis on rajatud 2004. aastal suletud sigala ruumidesse, väljapandud näitus on külastajatele avatud neljapäevast pühapäevani kell 11–18. Esialgse plaani kohaselt jääb näitus üles oktoobri lõpuni.

Print Friendly, PDF & Email