FOTOD ÕNNETUSEST: Tänak sõitis vastu kivi ja katkestas (3)

_TAP3799

KIVI JÄI ETTE: Ott Tänak ja Raigo Mõlder uurimas vigastuse suurust. Foto Timo Anis

Ott Tänak ja Raigo Mõlder olid Argentina MM-rallil kõrgel neljandal kohal, kui neljandal kiiruskatsel sõideti kivile otsa ja kaotati vasak esiratas.

Ott Tänak ütles oma tiimi M-Spordi pressiteenistuse vahendusel, et neil on MM-sarjas kõige rohkem ebaõnne. „Rallisõitjana ei näe ma ühtegi võimalust, kuidas oleksin saanud seda õnnetust vältida. Sõitsime esimese käiguga, kui oli veeloik, kus oli kivi, mis lõhkus ratta,” rääkis ta.

Tänaku sõnul tuleb vaatamata tagasilöögile tööd edasi teha. „Muidugi on see pärast juhtunut raske, kuid vahel on elu ka raske,“ lausus rallipiloot. „Peab end kokku võtma ja maksimaalselt pingutama. Olukord on raske, kuid peame üritama enda, meeskonna ja kõigi fännide nimel.”

WRC.com andmetel on auto taas korras ning eestlased valmis täna rajale naasma.

Saarlased alustasid rallit heas tempos, kui kahe esimese kiiruskatsega tõusti kümnendalt kohalt neljandaks. Ott Tänak alustas reedel võistlust 10. Ajaga ja ütles katse järel ralliraadiole, et hoidis end avakatsel tagasi. „Kitsastel rajaosadel oli väga palju tolmu ja sõitsin seetõttu ettevaatlikult,” kommenteeris Tänak.

Kolmandal kiiruskatsel katkestas Sebastien Ogier mootori rikke tõttu ja saarlased tõusid juba neljandaks. „Peame legendi mõned muudatused tegema, et kõik oleks korras, siis saame seda katset uuesti sõites kiiremad olla,” märkis Ott Tänak ralliraadiole.

Fotod Timo Anis / timoanis.eu

Print Friendly, PDF & Email