
MAITSEB HEA: Rassolnik maitseb nii kolmeaastasele Willemile kui ka pereisa Olele. Foto: Tambet Allik
Lääne-Saare vallas Jõempa külas Sepa talus elaval Leemeti perel on supipäev ja parasjagu käsil ettevalmistused rassolniku keetmiseks.
Uue elumaja valmimiseni pere koduks oleva suure palksauna köögiosas istub laua taga 6-aastane Rosette ja lõikab toorest kartulit kenadeks ribadeks. Ema Ingrid askeldab pliidi juures.
Kolmene Willem – “Kaksisveega!” täpsustab poiss – vaatab ema ja õe tegemisi pealt ning kipub isa Olega mürama. Vanem poeg Joosep (13) on linnas teatris ja 12-aastane Pilleliis toimetab ülemisel korrusel.
Supipuljongi – Riido ökotalus kasvatatud lihaveise lihast – on pereema Ingrid eelmisel päeval valmis keetnud. “Supitegu ongi ju kahe päeva töö,” ütleb ta.
Puljongikuubikuid selles peres supiteol ei kasutata. Ikka ehtsat kraami. Lisaks lihale ja soolale-piprale annavad puljongile maitse loorber, pipar, pisike tšillikaun, koriandriseemned ja petersell.
Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.