PISA testis paneb end proovile pea 150 õpilast

Tänavu loodusteadustele rõhku panevas rahvusvahelises PISA testis paneb end proovile 147 õpilast Saare maakonna kuuest koolist.

Teisipäeval vastasid rahvusvahelise testi loodusteaduste, matemaatika ja funktsionaalse lugemise küsimustele Kuressaare Vanalinna kooli poisid-tüdrukud. Tänavu on PISA peamine hindamisvaldkond loodusteadused.

Kuressaare Vanalinna kooli 8. ja 9. klassidest sooritas PISA testi 35 õpilast. “Tundub, et läks hästi,” sõnas õppealajuhataja Anne Pruul. “Nagu arvasin, oli igaühe test erinev,” tõdes Rebecca Jürisson Vanalinna kooli 9a klassist. “See, et testis oli rohkem loodusteadust, sobis mulle imehästi, sest loodusteadused on mul üsna tugev külg.”

Rebecca hinnangul olid testi küsimused lihtsad – ei midagi sellist, mida ta teadnud poleks. “Arvan, et sain üsna hästi hakkama,” lausus Rebecca, lisades, et ka tema klassikaaslased ei pidanud testi keeruliseks. Rebecca sõnul plaanib ta pärast 9. klassi lõpetamist jätkata kooliteed Saaremaa ühisgümnaasiumis. “Just loodussuunas,” täpsustas ta.

Täna on testi tegemise järg Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilaste käes.

Kogu Eestis sooritab PISA testi tänavu üle 6000 õpilase ehk iga teine 15-aastane noor. Test viiakse läbi 207 koolis ja see on esmakordselt täies mahus elektrooniline. Seekord on peamine hindamisvaldkond loodusteadused, testi uuenduslik osa aga meeskondlik probleemilahendus.

Print Friendly, PDF & Email