Abruka surnuaed sai uue aia

Foto: erakogu

Foto: erakogu

Aastakümneid vana ja väsinud surnuaia aed võeti maha ja sellest saab Abruka rahva jaanitulematerjal.

Saare peal suuremahulisemaid töid teha on üsna keeruline. Selleks tuleb minna kohale ning nii võeti ette ka Abruka surnuaia aia meisterdamine. Nelja mehega vihuti kolm päeva tööd teha ning 170 m lippaeda sai valmis.

See on kogu surnuaeda ümbritsevast aiast pool, ülejäänud tuleb võrkaed. See tehakse ära siis, kui muud asjatoimetused meistrimeestel jällegi mitmeks päevaks saarele lubavad jääda. Lisaks aiale tehti kolm väravat.

Meistrimeeste sõnul olla vana aed täitsa mäda olnud. Ilmselt nõukaaegne. Kaigas olnud nii pehme, et kui kätte võtsid, siis läks kokku nagu vahtkumm. Uus aed on korralikust immutatud materjalist, millele mehed annavad julgelt paarikümneaastase garantii.

Mehed ütlevad tänusõnad Kalev Paedale, kes lubas Abrukal oma sõiduriista kasutada. Tänu sellele ei pidanud nad tööriistu seljas tassima.

Print Friendly, PDF & Email