Anname au sinililledega (4)

KANNAME SINILILLI: Linnapea Madis Kallasele kinnitab sinilille märki rinda Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna instruktor Piret Paomees, maavanem Kaido Kaasikule naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Mare Kirr. Foto: Irina Mägi

KANNAME SINILILLI: Linnapea Madis Kallasele kinnitab sinilille märki rinda Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna instruktor Piret Paomees, maavanem Kaido Kaasikule naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Mare Kirr. Foto: Irina Mägi

Eile kinnitasid naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Mare Kirr ja Saaremaa ringkonna instruktor Piret Paomees Kuresaare linnapeale Madis Kallasele ja Saare maavanemale Kaido Kaasikule rinda heategevusliku sinilille-rinnamärgi.

Eesti vigastatud võitlejate ühingu ja naiskodukaitse eestvedamisel algatatud heategevuskampaania “Anname au!” kutsub üles kandma sinilille-rinnamärki, toetamaks Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu veterane ja nende lähedasi.

“Sinilille kandes näitame üheskoos, et veteranid on meie riigile ja rahvale olulised,” ütles Piret Paomees, lisades, et kaitseväe ja Kaitseliidu veterane on Eestis ligi 2700. Ka Saaremaal on neid päris palju. Seega väljendame sinilille kandes toetust ka neile. “Oluline on, et inimesed märkaksid ja teaksid hoolida,” lisas Mare Kirr.

Maavanem Kaido Kaasik ütles, et sinilillemärki kanda on uhke tunne. “Selle heategevusliku ettevõtmise kaudu saame oma inimestega jagada suurepärast võimalust tänada meie veterane, kes on kodust kaugel seisnud Eesti julgeoleku eest, seades ohtu oma elu ja tervise,” kinnitas ta, kutsudes kõiki maakonna elanikke endale rinnamärki soetama.

Iga sinilillemärk on kordumatu käsitöö, mille on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti. Saaremaal meisterdasid tuhandeid märke ka Sõmera Kodu elanikud.

Saaremaal saab sinililli ja käepaelu, mille hind algab 2 eurost, ja muid tooteid osta Kaitseliidu Saaremaa maleva staabist. Samuti levitavad naiskodukaitsjaid neid Orissaares, Muhus (ka laupäevasel avatud laskmisel), Kuressaare gümnaasiumis, Kaalis, Tornimäel, Leisis ja nimekiri on veelgi täienemas. Kohal plaanitakse olla ka Vallikraavi veerallil ja teistel avalikel üritustel. Paomehe sõnul on praegu annetuste kogumisega hõivatud kümmekond naist.

Sinilillemärgi ja muu kampaaniatoodete ostuga teeb igaüks tänavu annetuse Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsiooni keskusele nüüdisaegse mobiilse kõnniroboti soetamiseks. Kuni 3. maini saab märke osta ka kõigist Selveritest ja Rahva Raamatu kauplustest, SEBE sinililledega kaunistatud bussidest, Olerexi tanklaketi teenindusjaamadest, R-kioskitest ja Tallinna lennujaama müügiesindustest.

Print Friendly, PDF & Email