Kuke jõel hakatakse võistu särge püüdma (1)

Foto: Sander Ilvest

Foto: Sander Ilvest

Laimjala jahiselts ja Laimjala arenguselts korraldavad Kuke jõel kevadise kalapüügivõistluse Jahisärg 2015.

“Kui varem oleme seda võistlust korraldanud rohkem jahimeestele, siis suure huvi tõttu otsustasime seda laiendada, nii et kõik saavad osaleda,” põhjendas Laimjala vallavanem, võistluse peakohtunik Vilmar Rei. Ta lisas, et kuna mehed juba jõest kala saavad ja ilmad on soojemad, on õige aeg võistlus ära teha.

Rei sõnul on üritus rohkem mõeldud Laimjala kogukonnale, aga kui tullakse ka väljastpoolt, siis ära kedagi ei aeta. “Jõe ääres ruumi on ja las püüavad,” lausus ta. Eelnevatel aastatel on osalejaid olnud poolesaja ringis. Kuid seekord tundub huvi juba päris suur olevat, kinnitas Rei.

Esimest korda võeti Kuke jõel kalapüügis mõõtu 2012. aastal, eelmisel aastal jäi võistlus kalavähesuse tõttu ära. Tänavu on kolmas kord. Võitjaks tunnistatakse see, kes püüab särgi kaaluliselt kõige rohkem. Arvet peetakse üld- ja eraldi jahimeeste arvestuses. Jahimeestele on auhinnaks suuruluki laskmise load ning üldvõitjale karikas, medal ja toetajate väljapandud auhinnad. “Kindlasti on aga kõige suurem auhind au ja kuulsus,” muheles Vilmar Rei.

Jahisärg algab pühapäeval kl 10.30 kogunemisega Kuke kõrtsi juures. Püügiaeg on 2,5 tundi, pärast seda järgneb lõpetamine ja autasustamine.

Print Friendly, PDF & Email