Tippmeikar tegi koolituskeskuse (FOTOD) (1)

HUBANE JA ARMAS: Majale hubase ja uuendusliku sisekujunduse teinud Loore Härmat ütleb, et koolitus-ja puhkekeskus on eelkõige inimestele, kes soovivad puhata looduse keskel. Toast avaneb imeilus vaade Nasva jõele. Foto: Tambet Allik

HUBANE JA ARMAS: Majale hubase ja uuendusliku sisekujunduse teinud Loore Härmat ütleb, et koolitus-ja puhkekeskus on eelkõige inimestele, kes soovivad puhata looduse keskel. Toast avaneb imeilus vaade Nasva jõele. Foto: Tambet Allik

Peagi avab Nasvalt pärit Eesti esimeikar Loore Härmat oma kodukohas Härmati koolitus- ja puhkekeskuse.

Miks te otsustasite sellise koolituskeskuse just Nasval avada?

Olen väga tänulik oma isale, kes kunagi selle võrratu koha Nasva jõe kaldal leidis ja siia oma kätega kodu rajas. Samuti emale, kes on seda kohta koduna hoidnud nii, et kõik meie pere lapsed, ükskõik kus maailma nurgas nad parasjagu ka ei viibiks, tahavad just siin kokku saada. Ema elab mul Nasval aastaringselt ja on minu jaoks nagu kaitseingel, kes seda kohta valvab.

Paljud tuttavad ja sõbrad, kes on siin jõekaldal viibinud, teavad kui maagiliselt ilus ja rahustav koht see on. Seepärast otsustasin, et seda peaks jagama ka teistega ja miks mitte siis selle kaudu ka ettevõtlusega tegeleda.

Kellele on teie koolituskeskus mõeldud?

Eelkõige inimestele, kes on linnakärast väsinud ja soovivad puhata looduse keskel. On ju tore, kui pered tulevad puhkama ning mehed saavad siis kalale minna ja naised saavad samal ajal väikese meigikoolituse.

Mul on väga hea koostöö Saaremaa puuetega inimeste koja juhataja Veronika Allasega, kellega meil on mitmeid plaane, kuidas puuetega inimeste elu huvitavamaks muuta. Maja projekt on tehtud nii, et sobib ka ratastoolis inimestele. Samuti on plaan hakata pakkuma puhke- ja koolitusvõimalust toimetulekuraskustes peredele ja erikoolide lastele.

Mulle tundub, et inimlikul tasandil pööratakse neile ikkagi liiga vähe tähelepanu, aga just sellist normaalset inimlikku suhtlust soovivad nad enim. Mingit isetegevust ma ei tee – erivajadustega inimestel on alati kaasas vastava ala pedagoogid. Arvan, et kõige tähtsam on ikkagi hea tahe inimeste heaks midagi ära teha.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email