Kevadised tegemised lasteaias

MÄNGUHOOS: Väike Jasser. Foto: Marleen Võting

MÄNGUHOOS: Väike Jasser. Foto: Marleen Võting

Lasteaias käib sigin-sagin ja teeme oma toimetusi. Talve käisime looduses otsimas ning nüüd ootame kõik pikisilmi kevadet ja suve. Varsti läheme kõik koos kiirrännakule esimesi kevadmärke otsima.

Külas käis meil Orissaare gümnaasiumi I klass (kes on 100 päeva koolis käinud) ja sõbrapäeval mängisid nad koos meie lastega mõned tunnid lasteaias. Kuna lund sel aastal vastlapäeval polnud, siis korraldasime vastlatralli lasteaia saalis ja lasime kõik liugu liumäelt toas. Mängisime rahvalikke mänge, laulsime ning pärast sõime hernesuppi ja vastlakukleid.

Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistasime piduliku aktusega, kus lapsed lugesid luuletusi ja laulsid. Tore oli vaadata pidulikes riietes lapsi esinemas. Kogu veebruarikuu õpiti luuletusi, mille teemaks oli muusika ja laul. Esitasime neid kõik koos lasteaia saalis emakeelepäeva puhul luulehommikul. Palju ilusaid ja huvitavaid luuletusi olid lapsevanemad lastele otsinud. Aitäh nähtud vaeva eest!

Nüüd õpime rühmadega lavastusmänge ja samal ajal püüame ka laulud selgeks õppida. Ees ootavad lasteaia Laululind ja Ida-Saaremaa Laululind (Tornimäel). Kui näidendid selged, siis mängime neid üksteisele. Tähistame ka naljapäeva ja kuulame laste selgeks õpitud laule.

Aprillis tähistame veel lasteaia sünnipäeva ja sööme kringlit. Päevad on meil jaotatud järgnevalt: esmaspäev – ajaloopäev, teisipäev – külaliste päev, kolmapäev – sportlik päev, neljapäev – meisterdamispäev ja reede – pidupäev (kringlipäev). Abiks ürituste korraldamisel on lubanud olla ka hoolekogu.

Lasteaias toimuvad traditsioonilised pärimushommikud (küünlapäeval, jüripäeval), kus räägitakse selle päevaga seotud tavadest. Koos kooliga saab 29. aprillil teoks tantsupäev. Tulevad emadepäeva kontsert kultuurimajas ja perepeod rühmades.

Sel aastal toimuvad perepeod ilusa ilma korral lasteaia õuel. Tulemas on veel liikumisnädal, tutipidu ja lõpupidu. Ootame ja teeme ettevalmistusi mai lõpus toimuvaks Ida-Saaremaa laulu- ja tantsupeoks. Palju on teha ja selgeks õppida ning nii need päevad lasteaias veerevad.

Sel suvel on lasteaed kinni 22. juunist 12. juulini. Koondrühm avatakse 13. juulist. Majas on suvel kõikides rühmaruumides remont. Paigaldatakse uus ventilatsioon. Seniks rõõmsat kevadeootust!

Saida Kuusk
Orissaare lasteaia direktor

Print Friendly, PDF & Email