Lugeja kiri: Teatrirahva tähtis päev (1)

elli tänavotsKuna märtsikuu on teatrikuu, tunnevad kõik, kes on vähemal või rohkemal määral teatriga seotud, end eriliste ja tähtsatena.

Rakvere harrastusteater KaRakTer ja harrastusteatrite liit kutsusid laupäeval, 28. märtsil külla, rahvusvahelist teatripäeva tähistama. Peale kutsujate olid kohal harrastusteatrid üle Eesti: Vana-Vigala näitetrupp Topelt-Kiiks, Ranna-Viru rahvateater, Vilde teater, Uru noorteteater, Jõelähtme lavagrupp, Alle-Saija teatritalu, Suure-Jaani näitering Tegelt Kah, Palamuse amatöörteater, Väike-Maarja seltsimaja näitering, Roela näitering Kartoffel, Sõmeru näitering, Alburahva teater, Salme teater ja Saaremaa Teater.

Päikesetõusu ajal algas meie sõit Rakverre. Teel sai räägitud palju naljakaid lugusid, nii ei tundunud need mõnisada kilomeetrit pikad. Veidi pärast keskpäeva jõudsime Rakvere spordihoonesse, kus algas teatrilaat. Saaremaa Teater esindas flaieritega lisaks endale Salme vallateatrit, Taritu tubateatrit, Orissaare kultuurimaja näiteringi Orezare ja Tornimäe rahvamaja näiteringi Tungal. Teatrid tutvustasid nii üksteisele kui ka külalistele oma mängukavas olevaid lavastusi, aga ka alles valmivaid lavastusi ja suveprojekte.

Pidulik marss saali ja algasidki põnevad-naljakad-teatraalsed võistlused. Näiteks köievedu nähtamatu köiega, jooksuvõistlus kõige aeglasema jooksja tiitlile, õhupalli lennutamine jne. Nalja ja naeru jagus mitmeks tunniks. Kohal oli ka žürii, kes valis võistlejate seast välja seitse paremat, kes pidid hiljem veel ühe näitemängu tegema. Päeva juhtis Rakvere teatri näitleja Margus Grosnõi. Õhtu jätkus Rakvere kultuurikeskuses õhtusöögi ja tantsuga. Värskendati vanu tutvusi ja sõlmiti uusi sõprussidemeid teiste teatritega.

Aitäh korraldajatele ütlemata toreda ja sisuka päeva eest! Kohtumiseni juba järgmisel aastal Albus.

Saaremaa Teatrit esindasid seekord Tiia Marist, Merike Meriloo, Elli Tänavots, Virgo Neemre ja Maarjus Kupits.

Elli Tänavots

Print Friendly, PDF & Email