Jutud noortekeskusest segavad kohviku pidamist (2)

Juba 11 aastat Kuressaare bussijaamas kohvikut pidanud Marika Anger on viimased kaks aastat pidanud vastama klientide küsimustele kohviku võimaliku sulgemise kohta seoses noortekeskuse kolimisega bussijaama hoonesse.

“Jälle on ajakirjanduses see teema üles võetud. Minu meelest muneb kana enne muna ja alles siis kaagutab. Neil pole ju raha ega kindlat plaani, et siia midagi teha. Minul on veel kolm aastat kehtiv rendileping,” rääkis Anger, keda paneb imestama linnavalitsuse mõtlematu käitumine.

Marika Anger leiab, et kui majas on äriühingutest rentnikud, tuleks plaane tehes ka nende arvamust küsida. “Pärast teie artiklit helistas Maie Pihelpuu, kes on võtnud meie kohviku käekäigu oma südameasjaks, linnavalitsusse ja vastanud ametnik küsis, kas tõesti on bussijaamas tegutsev kohvik,” rääkis Anger.

Bussijaam kui isemajandav organisatsioon on tema arvates kaotatud rentnike tõttu juba kahju kandnud. “Kui see asi 2013. aastal peale hakkas, siis öeldi mulle ka, et koli mujale. Aga kui mul on Bussijaama kohvik, siis ma ei saa seda Aurigasse kolida. Siin on peale kohviku kaks juuksurit, kingsepp, ajalehekiosk-puhvet, Arensburg Reisid, Segasumma pood, Sarbuss ja nüüd ka pandimaja. Linn on küll maja omanik, aga selle kulud kaetakse ju rentnike arvelt,” selgitas kohvikupidaja.

“Linnakodaniku komisjoni liikmena olen ma neid 2013. aasta arutelusid kuulnud. Noored ei olnud siis sugugi kindlad, et nad tahaksid seal busside ja taksode vahel ringi joosta. Kuid sellest on kaks aastat mööda läinud ja probleem on lahenduseta,” lisas Anger.

Print Friendly, PDF & Email