Jäämurdja kapten – populaarseim amet

KÜMME AASTAT KAPTENINA: Tallinna Sadama töötajad peavad kõige populaarsemaks ametiks jäämurdja Botnica kapteni rolli. “Tiitel ei ole nimeline ega ole antud eriliste töötulemuste eest,” toonitas Botnica kapten Indrek Kivi. Foto: erakogu

KÜMME AASTAT KAPTENINA: Tallinna Sadama töötajad peavad kõige populaarsemaks ametiks jäämurdja Botnica kapteni rolli. “Tiitel ei ole nimeline ega ole antud eriliste töötulemuste eest,” toonitas Botnica kapten Indrek Kivi. Foto: erakogu

Tallinna Sadama sisekonkursil tunnustati aasta ameti tiitliga jäämurdja Botnica saarlasest kaptenit Indrek Kivi.

“See on firmasisene konkurss. Sadama töötajail paluti välja selgitada populaarseim amet. Enamik vastajaist pidas kõige põnevamaks Botnica kapteni ametit,” rääkis Eesti võimsaima jäämurdja kapten Indrek Kivi.

Kümneaastase kaptenistaažiga meremees märkis, et aasta ameti tiitlile ei korraldatud nimelist võistlust. “Tiitel ei ole nimeline ega ole antud eriliste töötulemuste eest. See väljendab sadama töötajate unistust töötada sellise uhke laeva kaptenisillas nagu Botnica,” toonitas Indrek Kivi.

Soomes ehitatud ja 1998. aastal veeskatud multifunktsionaalne viie tekiga Botnica on 97 meetrit pikk. Laiust on alusel 24 meetrit. 2012. aasta lõpus jõudis Botnica Eestisse, kuuludes praegu Tallinna Sadama tütar-
ettevõttele OÜ TS Shipping.

Botnica omadusi hindab Indrek Kivi kõrgelt, öeldes, et laev on igati võimas ja tubli. “Minule on osaks saanud suur au olla niivõrd hea laeva kapten,” kiitis Kivi.

33 esitatud ametinimetuse hulgas olid ka sadama direktor, juhatuse esimees, reisijate teenindusjuht ja maskott hüljes Ülo.

Merd sõidab kapten Kivi 1991. aastast. Kapteniks sai ta 2004. aastal. Neli aastat oli ta selles rollis kaubalaevadel, neli ja pool aastat reisilaevadel ja nüüd siis töötab kolmandat aastat mitmeotstarbelise jäämurdja Botnica kaptenina.

Talvel tegutseb Botnica Soome lahes jäämurdjana, suvekuudel osaleb aga ekspeditsioonidel kaugemates vetes.

“2013. aastal töötasime Põhjamere tuulepargi alajaama ehitusel tuukritoetuslaevana ja möödunud aastal polaaraladel Kara meres naftapuurimisplatvormi tugilaevana,” rääkis kapten Kivi.

Jäämurdjat Botnica on sadamas uudistamas käinud ka Saaremaa merekultuuri seltsi liikmed.

Print Friendly, PDF & Email