Valjala vald tõstis töötajate palka (10)

Üleeile kinnitas Valjala vallavolikogu 2015. aasta eelarve. Ühes sellega kinnitati ka Valjala valla- ja allasutuste töötajate palgatõus.

“Keskmine palgatõus on 5 protsenti,” ütles Valjala vallavanem Aare Martinson, lisades, et esimesel kümnel palgaastmel on palgatõus siiski veidi üle viie protsendi. Eraldi tõi vallavanem välja, et lasteaiaõpetajate töötasu tõusis 10 protsenti.

“Kooli- ja lasteaiaõpetajate palgavahe oli nii suur, et tahtsime seda veidigi võrdsustada,” möönis ta. Martinsoni sõnul on viimasest palgatõusust möödas kaks aastat, ent elukallidus ja hinnad muudkui tõusevad.

“See on elementaarne, kui me tahame, et inimesed siin tööl oleksid,” põhjendas vallavanem palkade tõstmist, avaldades lootust, et ehk aitab see inimesi kohapeal tööl hoida.

Palgatõus on tagasiulatuv alates 1. jaanuarist.

Print Friendly, PDF & Email