Meenekonkursil domineerisid hiidlased (4)

piret pihelPärnus Apollo kinos selgusid Lääne-Eesti meenekonkursi parimad suveniirid. Kõik auhinnalised kohad läksid Hiiumaale, parimaks tunnistati Valev Seina seljasügamise köis.

Saaremaa arenduskeskuse juhataja Piret Pihel (fotol) tõdes, et hiidlased tegid küll nii-öelda puhta töö, kuid lisas, et ka Saaremaa suveniirid leidsid tunnustamist. Võidutöö kohta ütles Pihel, et tegemist on pakendi saanud naljaga: “Puhas lugu ja hiiu nali.”“

Kahes osas toimunud Lääne-Eesti meenekonkursile “Tule LOOLE!” esitati neljast maakonnast kokku üle 170 töö. Saaremaa piirkondlikku vooru “Saaremaa suveniir 2015” esitati teatavasti tervelt 68 meenet. Hiiumaa piirkondlikule konkursile esitati 12 tööd. Finaali pääses igast maakonnast (Saare, Hiiu, Lääne ja Pärnu) neli tööd. Saaremaad esindasid finaalis Paul Tohvi tööd «Saare utt” ja “Tähepisarad” ning Elo Naabri ja Heler Põllu “Kadakane tervitus Saaremaalt” ja “Saaremaine kehahooldus”.

Iga maakonna neli paremat meenet läheb ka rändnäitusele. “1. aprillist on näitus kaks nädalat avatud Pärnu keskraamatukogus, mais on näitus Haapsalu pitsikeskuses, juunis Hiiumaal Kärdla pritsumajas ja seejärel Saaremaal,” rääkis selgitas projektijuht Kaydi Tomson.

Print Friendly, PDF & Email