Hambaravi probleemile otsitakse lahendust

Kuidas oleks võimalik tagada erakorraline hambaravi ka suvekuudel, peab selgeks tegema Kuressaare hambapolikliiniku nõukogu.

Linnavolikogu rahandus- ja majanduskomisjoni 16. märtsi koosolekul rääkis abilinnapea Madis Kallas erakorralise hambaravi tagamise võimalikkuse kaardistamisest.

Saarte Hääle küsimusele, kui kaugele on erakorralise hambaravi teemaga jõutud, vastas Kallas: “Linnavalitsus on kõik analoogsed kitsakohad jooksvalt kaardistanud ja jooksvalt tööplaani lisanud.”

Kallase sõnul hakkab erakorralise hambaravi teemaga tegelema SA Kuressaare Hambapolikliiniku nõukogu. “Eesmärk on saada hiljemalt juunikuuks vastused, kuidas on võimalik suvel erakorraline hambaravi tagada, ja kui see ei peaks võimalik olema, siis miks,” rääkis Kallas.

Abilinnapea Kallas viitas, et linnavalitsuse rahanduskomisjoni esimees Reet Tuisk on ka hambapolikliiniku nõukogu liige. “Linnavalitsus edastab talle veel lisaks konkreetsema palve see teema nõukogus tõstatada,” lubas Kallas. “Aprillis peaks see mure kindlasti saama asjaosalistele edastatud, et olukord saaks kaardistatud enne suve.”

Madis Kallas pidas vajalikuks rõhutada, et erakorralise hambaravi kättesaadavusega seotud mure ei puuduta üksnes Kuressaare elanikke ja linna külalisi, vaid kogu Saaremaad.

Möödunud aasta augustis kirjutas Saarte Hääl, et Saaremaal pakub nädalavahetusel hambavalus vaevlejatele ainsana leevendust Kuressaare hambapolikliinik, ent suvekuudel ei saa hädaline laupäeval-pühapäeval abi kuskilt, kui ta just mandrile ei sõida (“Hambaarstile pääs on suvel keeruline”, SH, 28.08.2014).

Print Friendly, PDF & Email