Tammine kangelane

Kes on viimastel kuudel kõige popim saarlane? Popim kui kandidaadid riigikogu valimistel ja saarlane Risto Paiste Superstaari-saate telefonihääletusel? Õige vastus on ilmselt: Orissaare jalgpalliväljakul kasvav tammepuu, mille poolt andis Euroopa aasta puu valimistel hääle koguni 59 836 inimest Eestist ja kaugemaltki.

Nüüd nuputavad orissaarlased ise ja nende sõbrad, kuidas tamm “reklaamivankri ette rakendada”, et ootamatult saabunud rahvusvaheline kuulsus ei kestaks vaid viisteist minutit. Et Orissaarde leiaks tee oluliselt rohkem külalisi kui praegu.Paljude jaoks, kes mandrilt saartele saabuvad, jääb väike Orissaare ju kursilt kõrvale. Kui just spetsiaalselt haaki sisse ei tehta ja alevikust läbi ei sõideta.

Kui aga juba näiteks Kuivastu sadamas saaks saartele saabuja teada, et Orissaare tamm pole sugugi kaugel, teel olijaid teavitaksid aga vastavad suunaviidad, oleks tamme- ja ühtlasi Orissaare-huvilisi ilmselt oluliselt rohkem. Mida rohkem külalisi, seda suurem oleks küllap huvi kohalike suveniiride vastu. Mida omanäolisemad ja vahvamad suveniirid, seda rohkem neid ostetaks. Seda rohkem oleks tööd ja leiba kohalikul ettevõtjal.

Hea, kui “oleks” ei jääks vaid “oleksiks” (kes on teatavasti paha poiss) ja saarlased oskaksid tamme kuulsuse oma kasuks tööle panna.

Print Friendly, PDF & Email