Kudjapele hakati lasteaeda planeerima (1)

Lääne-Saare vallavalitsus liigub tasapis edasi Kudjapele lasteaia rajamise plaanidega. Viimase käiguna algatati vallavalitsuses eelmisel nädalal Kudjapel Mereranna tee 24 detailplaneering, mis näeb ette lasteaia tarbeks ehitusõiguse määramise.

“Üha kasvav elanike arv Kudjapel toob kaasa vajaduse rajada valda uusi lasteaiakohti,” märgitakse vallavalitsuse korralduses. 4,5 hektari suurune maatükk asub Mereranna tee ja Kuressaare maantee vahelisel alal. Praegu asuvad seal näiteks avalik mänguväljak ning korvpalli-, võrkpalli- ja tenniseväljakud.

Teadupoolest on Lääne-Saare valla Kaarma kant osaliselt seotud ühtse haridusruumi lepinguga Kuressaare linnaga. Linnavolikogu otsustas eelmisel aastal, et leping tuleb ümber vaadata ning kui kokkuleppele ei jõuta, lõpeb leping 2015. aasta lõpus.

Lääne-Saare ja Kuressaare on lepingut arutades ka kohtunud, kuid olulisi tulemusi kohtumised andnud ei ole.

Print Friendly, PDF & Email