Pajumõisa külas rammis väike jalgrattur autot

Neljapäeval kell 15.32 teatati politseile, et Kihelkonna vallas Pajumõisa külas on jalgrattur autolt löögi saanud.

Mustjala–Kihelkonna–Tehumardi 16. kilomeetril sõitis 44-aastase Reena juhitud Opel Vectrale külje pealt vastu esimest vasakut esitiiba ja sealt vastu esiklaasi ja küljepeeglit vastassuunavööndis telgjoone lähedal lastejalgrattaga sõitnud 7-aastane tüdruk. Laps ei kandnud kaitsekiivrit ja toimetati Kuressaare haiglasse kontrolli.

“Esialgsetel andmetel liikus õnnetusse sattunud laps koos alaealise kaaslasega maanteel vastassuunavööndis. Jalgrattaga sõitnud 7-aastane tüdruk kaldus paremale pärisuunavööndisse, kus liikus sõiduauto,” ütles politsei pressiesindaja Heiko Leesment, kelle sõnul sai laps õnnetuses kergemaid vigastusi.

“Hetkel teadaolevalt lapsel täisealist saatjat kaasas polnud ja ta ei kandnud ka kiivrit,” lisas pressiesindaja. Osapooled said politseile teadaolevalt omavahel kokkuleppele ja kahjud hüvitatakse sellele vastavalt.

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalve valdkonda koordineeriv Sander Peremees meenutas, et liiklusseadusest tulenevalt ei tohi alla 8-aastane laps sõiduteel jalgratast juhtida ilma täiskasvanu vahetu juuresolekuta.

“Palume lapsevanematel alanud kergliiklushooaja alguses tagada, et lapsed ei satuks ohtlikesse olukordadesse. Veenduge, et lastel on olemas kiiver, ratas on tehniliselt korras ja et nad teavad, kus neil on õige ja ohutu sõita,” ütles Peremees.

Print Friendly, PDF & Email