Ruhnlased hädas arvukate kassiperedega (1)

Ruhnu saarel on kujunenud probleemiks kasside ohjeldamatu sigimine ja koerte ringihulkumine.

Seetõttu otsustati vallavalitsuse istungil kõik koera- ja kassiomanikud kokku kutsuda, et olukorrale ühiselt lahendus leida. Ruhnu vallavanem Jaan Urvet ütles, et täpset kuupäeva ei ole küll määratud, kuid ilmselt leiab kokkusaamine aset märtsikuus.

“Neid on siin paljunenud tõesti kõvasti,” tõdes Urvet ja lisas, et kassiomanikud on ka ise huvitatud kasside arvukuse vähendamisest. Nimelt ei saa Ruhnus ringi hulkuvaid kasse kodututeks pidada, kuna neil on omanikud olemas. Kasside arvukus on aga muutunud nii suureks, et küsimusega tuleb tegeleda omavalitsuse tasandil.

“Olen lugenud mõne turisti arvamust, et Ruhnus on nii ja naa, aga kasse oli hästi palju,” märkis Urvet, et kasside rohkus on silma hakanud ka külalistele. Osal peredel on Urveti sõnul kümneid kasse.

Vallavanem nentis, et kasside arvukuse vähendamine on seotud teatud kuludega, kuid lisas, et ilmselt aitab vallavalitsus neid katta. Vallavanem toonitas, et kindlasti ei soovita kassiomanikel stressi tekitada, vaid leida läbirääkimiste teel ühiseid lahendusi.

Print Friendly, PDF & Email