Nasval süttis suitsuahi (FOTOD)

Foto: Tambet Allik

Foto: Tambet Allik

Eile hommikul kell 9.20 süttis Nasval kalasuitsetamistsehhis suitsuahi. Tossu täis hoones jõudis tuli levida ka maja seintesse. Kustutustööde käigus avasid päästjad hoone konstruktsioone. “Praegu on veel vara öelda, millest kahjutuli alguse sai,” ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katrin Zagorski.

Kahjutuld kustutasid Kuressaare ja Kihelkonna päästjad.

Päästjatele jagus tööd ka üleeile. 16. märtsil kell 12.19 tuli häirekeskusele teade kulupõlengust Leisi vallas Pammana külas. Teataja sõnul väljus lõke kontrolli alt ja selle tagajärjel põles umbes üks hektar pinnast.

“Päästjate saabudes oli tuli levinud 1,5 hektari suurusele maa-alale. Kulupõleng kustutati ja tule levik metsa hoiti ära,” kinnitas Zagorski.

Kell 15.30 teatati häirekeskusele metsa äärde tehtud lõkkest Lääne-Saare vallas Sikassaare külas. Kohale sõitnud päästjad selgitasid lõkketegijaile lõkketegemise ohutusnõudeid ja kustutasid ohtliku lõkke.

Fotod põlengust Pammana külas.

Print Friendly, PDF & Email