Saaremaa avaldas Euroopa Parlamendi liikmele muljet

KENA KOHTUMINE: Kuressaares said kokku europarlamendi liige Sven Schulze, Enn Meri, Polina Klestsina, Younes Ouaqasse, Konrad Adenaueri SA Eesti esinduse juht Thomas Schneider ja Kalle Laanet. Foto: Raul Vinni

KENA KOHTUMINE: Kuressaares said kokku europarlamendi liige Sven Schulze, Enn Meri, Polina Klestsina, Younes Ouaqasse, Konrad Adenaueri SA Eesti esinduse juht Thomas Schneider ja Kalle Laanet. Foto: Raul Vinni

Konrad Adenaueri sihtasutuse kaudu Eestit väisanud Euroopa Parlamendi liige Sven Schulze külastas eile Saaremaad, siinseid rahvaesindajaid ja ettevõtjaid.

Sven Schulze viibib Eestis esimest korda. Ta märkis, et kuna Euroopa Parlamendis arutletakse Venemaaga seoses üsna palju Balti riikide julgeoleku üle, tahtis ta kohapeale tulla ja asi oma silmaga üle vaadata.

“Näeme telerist igasugu koledusi, mis Ukrainas toimuvad. Eesti on nii Venemaa külje all, mind huvitas, ega eestlased hirmu tunne ja seegi, kas ja milliseid probleeme on toimuv ehk kaasa toonud,” sõnas ta.

Eile lõunal kohtus Sven Schulze Kuressaares riigikogu liikme Kalle Laaneti ja ettevõtja, Balti-Saksa kaubanduskoja vastse asepresidendi Enn Meriga.

Muu hulgas külastasid sakslased energeetikaettevõtjate, vendade Sõnajalgade tuulikuparki Salmel ning kindel plaan oli tõusta ka Eleoni hiigeltuuliku otsa. Samuti tutvuti tootmise köögipoolega Merinvestis.

Enn Meri sõnul oli kohtumine äärmiselt positiivne ja meeldiv oli, et sakslased olid siin toimuvast nii huvitatud. Siin kuuldi ja nähti paljugi, mis on Saksamaal olevaga sarnane. “Eesti seadused on näiteks suhteliselt sarnased Saksa seadustega, mis äri valdkonnas on muidugi väga meeldiv. Seda seepärast, et nad juba teavad, kuidas asjad käivad,” ütles Meri.

Riigikogu liikme Kalle Laaneti sõnul on sakslaste külaskäik Eestisse ja Saaremaale oluline, kuna nüüd tekkinud kontaktidest võib tulevikus kasu olla.

Print Friendly, PDF & Email