La Perla omanik viis oma töötajad Ameerikat avastama (13)

PUHKUSE ALGUSE TÄHISTAMISEKS: William Moschella, Janika Urb, Katrin Skeber, Kerttu Adramees, Karli Raamat, Reene Sepp, Veroonika Lember, Jaana Hollo ja Kaidi Tuuling lõid Frankfurdi lennujaamas enne Miami lennukile minemist puhkuse tähistamiseks klaase kokku. Foto: erakogu

PUHKUSE ALGUSE TÄHISTAMISEKS: William Moschella, Janika Urb, Katrin Skeber, Kerttu Adramees, Karli Raamat, Reene Sepp, Veroonika Lember, Jaana Hollo ja Kaidi Tuuling lõid Frankfurdi lennujaamas enne Miami lennukile minemist puhkuse tähistamiseks klaase kokku. Foto: erakogu

Kuressaare südalinnas asuva ristorante La Perla töökas kollektiiv pakkis jaanuaris kohvrid, et minna üheskoos väikesele talvepuhkusele. Nõndamoodi juba mitmendat aastat, sedakorda oli sihiks võetud USA päikeseosariik.

La Perla omaniku William Moschella sõnul täitus restoranil mullu kümme aastat avamisest. Üks asi, mis selle ajaga selgeks on saanud, on see, et häid töötajaid tuleb hoida. Moschella sõnul on nende töötajate keskmine tööstaaž üle seitsme aasta. “Nii et midagi oleme õigesti teinud,” arvas ta.

William Moschella tunnistas, et kuna talle endale meeldib väga reisida, siis on ta seda rõõmu tahtnud ka oma töötajatega jagada. Florida reis oli La Perla pere jaoks üldse kolmas reis, kus käidi üheksakesi. Esimene reis oli neil restorani omaniku sõnutsi Rooma ja eelmisel aastal käidi koos Himosel suusatamas. “Siinkohal tahan tänada ka meie endisi ja osalise tööajaga kolleege, tänu kellele oleme saanud samal ajal oma restorani avatuna hoida,” rõhutas ta.

Miks just USA ja Florida? “Kuna olen ise Bostonist pärit, siis olen tahtnud juba pikemat aega oma koduriiki ka La Perla töötajatele näidata,” põhjendas Moschella. Kuna Bostonis on aga jaanuaris-veebruaris sama külm kui siin, siis langeski valik Florida kasuks. “Seda enam, et lennuühendus Miamiga on hea ja eestlased saavad USA-sse minna viisavabalt,” märkis ta. Elektroonilise sissesõiduloa ESTA tegemine läks kõigil lihtsalt.

Moschella rääkis, et kuigi nad maandusid Miami lennujaamas, olid nad oma esimeseks “koduks” rentinud basseiniga maja hoopis Fort Lauderdale’is, mis oli nende plaane arvestades logistiliselt sobivam. “Rentisime lennujaamast 15-kohalise bussi ja reis võis alata.”

Esimesed päevad möödusidki rannas, nii Fort Lauderdale’is kui ka Miami Beach’il. Eestlaste jaoks oli vesi Moschella sõnul piisavalt soe ja suured lained tekitasid elevust.

Külastati ka alligaatorifarmi ja ühel päeval tehti väljasõit Florida Keys’ saartele. “Florida Keys on pikk saarestik, mis algab Florida lõunatipust ja lõpeb kõige kuulsama saarega Key Westiga,” kirjeldas ta. Moschella sõnul on sinna Miamist võimalik sõita mööda maalilist maanteed, kus ühele poole jääb Atlandi ookean ja teisele poole Mehhiko laht. “Meie päris lõppu välja ei sõitnud, vaid jäime pidama Islamorada saarel, kus Anne’s Beach pakkus väga maalilisi vaateid.”

Sellega oli Florida lõunatipp La Perla pere jaoks avastatud ja teekond jätkus Orlandosse, kus peaeesmärk oli külastada Universal’i lõbustusparki, kus veedeti lõbusalt terve adrenaliinirohke päev. “Kui alguses osa kartis nii mõnegi atraktsiooni peale minna, siis päeva lõpuks saadi hoog sisse ja suisa joosti, et ikka kõik kohad läbi käia.”

William Moschella lisas, et kuna tegu on ikkagi restorani personaliga, siis püüti tutvuda ka kohalike söögikohtadega. “Eriti meeldis meie töötajatele Mehhiko köök,” nentis ta. “Sellest tuli ka mõte elavdada veidi La Perla menüüd ja aprillikuust hakkame korraldama nn maailma köökide kuid, mil lisaks oma põhimenüüle pakume ka erinevate rahvusköökide pärleid,” avaldas Moschella. Ka hakkab La Perla pakkuma toidu kohale toomise teenust.

Restorani omaniku sõnul võib öelda, et reis läks igati korda ja inspiratsiooni saadi kuhjaga. “Tahaksime kindlasti seda reisimistraditsiooni jätkata, sest teiste kultuuride nägemine avardab silmaringi ning lisab motivatsiooni ja positiivsust,” kinnitas Moschella. “Seda, mida taoline reis töökollektiivile annab, ei saa rahas mõõta.”

Print Friendly, PDF & Email