Rehvipurustustehases alustati lõpuks testidega (2)

Hollandi ärimehe Martinus Wilhelmus Nicolaas Kuppensi arendatav, aastaid vaidlusi tekitanud rehvipurustustehas Kuressaares Roomassaare tee 2 on jõudnud esimeste testkatsetusteni.

Firma Stiiper Grupp OÜ eestkõneleja Mihkel Paljak ütles, et tema info kohaselt käib tehases praegu kummipurustamise seadmete ja tehnoloogia testimine. “Kasutatav tehnoloogia näeb ette eelnevalt purustatud veokirehvide käitlust,” selgitas Paljak.

Kuressaare linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Katrin Koppel kinnitas, et OÜ-le Stiiper Grupp, kes käitleb Roomassaare teel kummijäätmeid, on keskkonnaamet jäätmeloa väljastanud. “Ettevõtte tegevus peab olema jäätmeloa tingimustele vastav, seda kontrollib keskkonnainspektsioon,” kinnitas Koppel, kelle sõnul pole firma linnavalitsust teavitanud sellest, et nad koguksid rehve ka linnaelanikelt. Vanu rehve võtavad maakonnas tasuta vastu Sikassaare Vanametall OÜ, Maasi jäätmejaam, Kudjape jäätmejaam ja O.S.I. Grupp OÜ. Kasutamiskõlbmatud rehvid võib tasuta jätta ka rehvitöökotta või müügisalongi.

Mihkel Paljak selgitas, et sõiduautode rehve ei käidelda, sest sõiduautorehvide koostis on teine kui veokirehvidel. Kuna tehasel puudub võimekus tervikrehve kohapeal purustada, ostetakse juba purustatud veokirehve teistest Euroopa riikidest, sõltuvalt parimast küsitavast hinnast. Rehvitükid on umbes 200 millimeetri suurused, neist tehakse kolme erineva fraktsiooniga kummipuru, mida kasutatakse kunstmuru valmistamisel ja hooldamisel.

Kuressaare linnavalitsuse ehitusjärelevalve inseneri Aivo Kesküla teada on tehasesse toodud kaks laevatäit eelpurustatud kummitükke, mille ladustamine on seadustatud. “Päästeamet tunneb aga muret kummihunnikute võimaliku süütamise pärast,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email