Enn Meri asub sakslasi Eestisse meelitama (2)

Saksa-Balti kaubanduskoja Eesti juhatus valis läinud kuul oma uueks asepresidendiks Eestis saarlasest tuntud ettevõtja Enn Meri. Viimane on uues rollis kenasti hakkamist täis.

Saksa-Balti kaubanduskoja Eesti büroo juhataja Anneli Piirat rääkis Saarte Häälele, et Merinvest OÜ asutaja ja praegu ettevõtte nõukogusse kuuluv Enn Meri on kaubanduskoja aktiivne liige. “Ta on alates koja asutamisest 2004. aastal koja arengule kõvasti kaasa aidanud,” kinnitas Piirat.

2010. aastast kuulub Enn Meri Saksa-Balti kaubanduskoja Eesti juhatusse ning koja asepresidendiks valiti ta nüüd tänu tema suurele kogemuste pagasile ärimaailmas ja pikaajalistele ärisidemetele Saksamaaga.

“Kuulub ju Merinvest Eesti edukamate eksportijate hulka,” nentis Anneli Piirat. “Enn Meri tunneb hästi nii Eesti kui ka Saksa ärikultuuri ja tänu sellele suudab ta Saksa-Balti kaubanduskoja ning ka Eesti ja Saksamaa vaheliste ärisidemete arendamisele kaasa aidata.”

Enn Meri ise suhtub uude kohustusse äärmiselt optimistlikult ning usub, et suudab kindlasti midagi Eesti jaoks olulist korda saata. “See on Eestis suur auasi ja minu jaoks ka usaldusasi,” tunnistas Meri. Tema sõnutsi ei ole kaubanduskoja asepresidendiks olemine n-ö konkreetselt töö ega tähenda, et ta peaks nüüd sootuks pealinna kolima.

See tähendab, et mõned päevad kuus tuleb tal lihtsalt Tallinnas käia. “Tihti tulevad Saksa äridelegatsioonid siia ja minu ülesanne on rääkida neile Eestist ja sellest, kuidas siin asjatoimetused käivad,” selgitas ta.

Selgitamaks, mis tasemel delegatsioonidega on tegemist, tõi ta välja, et kui näiteks Saksamaa president käis Eestis, siis tuli Enn Meril just tema äridelegatsiooniga kohtuda. “Tihtipeale on nii, et sakslased ei teagi Eestist kuigi palju ja on tavaliselt ikka positiivselt üllatunud, kui neile selgitada,” rääkis Meri.

Mõtteid, kuidas tegutseda, Saksa-Balti kaubanduskoja vastsel asepresidendil jagub. “Minu väike kuri plaan on, et äkki mul õnnestub kedagi siia meelitada!” avaldas ta.

Meri sõnutsi on seda varemgi juhtunud, et tänu heale tutvustamisele ja Eesti esindamisele on sakslased mõtlema hakanud, miks mitte siinmail midagi arendada või siin tegutseda. “Kui saame seeläbi kuidagiviisi oma majandust elavdada, siis teen ma seda suurima heameelega,” nentis Meri. “Seepärast ma leiangi, et see on minu jaoks tähtis ülesanne.”

Saksa-Balti kaubanduskoja juhatusse kuulub Enn Meri sõnul küll mõni eestlane, kuid suurem osa on siiski sakslased. Ametlik töökeel selles kaubanduskojas on ikkagi saksa keel.

Print Friendly, PDF & Email