Risto Paiste murdis end staarisaate stuudiovooru (1)

PÄÄSES STUUDIOVOORU: Risto Paiste jätkab võitlust finaalikoha nimel. Foto: TV3

PÄÄSES STUUDIOVOORU: Risto Paiste jätkab võitlust finaalikoha nimel. Foto: TV3

TV3 saate “Eesti otsib superstaari” teatrivoorus osalenud viiest saarlasest pääses ainsana stuudiovooru Risto Paiste.

Teatrivooru valiklauluna esitas Risto Kukerpillide loo “Auto ohver”. “Kuna lauldes saadet taga ei olnud, sai laulu alustada just endale sobivas kõrguses,” märkis Risto.

Seejärel tuli laulda juba mitmekesi ja saatega. Laulude valik – Ed Sheerani “Thinking Out Loud” ja Tõnis Mägi “Kuldaja rock’n’roll” – oli noortele ette antud. Risto valis esimese laulu, kuna see oli talle juba varasemast tuttav ja sõnadki peas.

Kolmandaks tuli jällegi valida etteantud laulude seast üks. Risto otsustas Trafficu loo “Für Elise” kasuks. “Mulle tundus, et need lood olid just minu häälele parimad valikud, kuigi arvan, et oleksin ka teiste laulude laulmisega hakkama saanud,” leidis Risto.

Teatrivoorus oli noormehe jaoks kõige keerulisem esimese laulu valimine. “Veel mõni minut enne kohtunike ette astumist ei olnud ma päris kindel, mida neile esitan,” tunnistas ta. “See, et otsus tuli teha kiiresti, oli selles voorus raskeim asi.” Edasine oli Risto jaoks juba lihtsam, kuna lood olid ette antud.

Mis stuudiovoorus täpselt toimuma hakkab, pole Risto sõnul veel selge, küll aga on teada laul, mida ta esitab.

22-aastane Risto Paiste on oma sõnul laulnud pisikesest peale. Ta on üles astunud nii solistina kui ka laulnud kooris ja ansamblis.

Risto on Kuressaare gümnaasiumi vilistlane ja õpib praegu Eesti lennuakadeemias lennunduse side- ja navigatsioonisüsteemide käitamise eriala esimesel kursusel. “Saates osalemine minu õpinguid mõjutanud ei ole,” kinnitas noormees. “Olen seni kõigega hästi hakkama saanud.”

Pühapäeva õhtul eetrisse jõudnud teatrivoorus astusid lisaks Risto Paistele žürii ette veel neli saarlast: Mari-Liis Aljas, Kairo Kiider, Teele Tilts ja Uudo Sepp.

Järgmises, stuudiovoorus pakuvad Ristole konkurentsi Mikk Mäe, Karl Mihkel Salong, Karl Gustav Adamsoo, Mattias Simson, Jüri Pootsmann, Joosep Eendra, Georg Tulver, Kristjan Kannukene ja Karl-Erik Tamm. Kümne noormehe seast selguvad esimesed kolm finalisti.

Print Friendly, PDF & Email