Inimlik elu, kombetalitus, kambakas ja šokolaad

KODANIKUKOHUS: Kaali kooli valimiskasti valvur Tiit Rettau kiidab proua Hellet, et too ikka kodanikukohust täidab. Foto: Raul Vinni

KODANIKUKOHUS: Kaali kooli valimiskasti valvur Tiit Rettau kiidab proua Hellet, et too ikka kodanikukohust täidab. Foto: Raul Vinni

Valimised ei jäta kedagi külmaks. Osa inimesi ootab neid ja võtab kui sporti, osa vihkab. Ükskõik on vähestel. Nõndasamuti teavad vähesed, et valimas käimise eest on võimalik näiteks šokolaad teenida.

Riigikogu 13. koosseisu valimised. Huvitav, kas keegi kurikuulsa kuraditosina pärast ka valimata jättis?

Ilm on keskmine. Ilm on muide üks tähtsamaid asjaolusid, miks valima ei minda. Kui ikka taevast sajab mingit tatilaadset ollust, siis paljude valimishuvi raugeb.

“Mõtlesime pärast eelvalimisi, et kedagi rohkem ei tulegi,” naerab Kuressaare kesklinnas asuvas jaoskonnas valimiskasti valvav Mati Talvistu. Valimisaktiivsus olnud nii hea. Kultuurikeskuse saalis pole valimispäeva keskpäeval tõesti eriti palju vähem inimesi kui doonoripäevadel.

Ülo Roos, kes valimas käimise järgselt vaatab kultuurikeskuse koridori seinal pilte, ütleb, et valimas on ta alati käinud. Roosi sõnul läheb elu ikka paremaks kogu aeg. Sellele arvamusele, et jalgrattad on ju sujuvalt autode vastu vahetatud, vastuväiteid tõesti olla ei saa. Kas see pole siis paremini minemise märk?

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email