Särjeaeg on alanud (FOTOD) (3)

Foto: Tambet Allik

Foto: Tambet Allik

Mõni päev tagasi kirjutas Saarte Hääl, et võrgumeestel pidi kalavetele juba asja olema. Eile võis aga tõdeda, et omajagu saaki said Nasva sadamakail õngitsejadki. Eile pärastlõunal oli Nasva sadamas umbes paarkümmend kalameest, kellest pooled olid õigupoolest naisterahvad.

Kaire Ardon (pildil), kel oli parasjagu vaba päev, ütles Saarte Häälele, et sõbranna käinud juba eelmisel päeval luurel ja juba siis oli kalamehi näha olnud. Paari tunniga oli Kaire saanud mitukümmend särge, õnge otsa oli hakanud ka mõni ahven. Särjed plaanib Ardon kuivama panna.

Kaugemal kai ääres nõutasid särgi kunstnik Reet Grevel ja kirjamees Arno Kuusk. “Särjest saab head kotletti, kui pole riivsaiaga kokku hoitud,” muheles Kuusk. Grevel lisas, et kõige parem on särg siiski praetult ja marineeritult. Neilgi oli juba üle poole ämbri pirakaid särgi käes.

Print Friendly, PDF & Email