Haigla personalijuhti pakutakse Kallase asemele (33)

Kuressaare linnavolikogu sotside fraktsioon tegi ettepaneku, et juhul, kui Madis Kallas peaks linnapeaks saama, tuleks linnavalitsusse tema asemel tööle Lea Kalaus.

Viimased 12 aastat on Kalaus töötanud SA Kuressaare Haigla personalijuhina. Samas ei saaks Kalausest mitte abilinnapea nagu Kallas, vaid sotsiaalosakonna juhataja. Linnavalitsus planeerib ka struktuurimuudatust, et seni Kallase koordineerida olnud kultuurivaldkond läheks haridusosakonna juhataja Tiia Leppiku kätte ja ühtlasi saaks Leppikust abilinnapea.

Madis Kallase sõnul kohtub SDE fraktsioon Lea Kalausega täna ja kõik fraktsiooni volinikud saavad talle küsimusi esitada. Otsus Kalause sobilikkuse kohta tuleb volinikel teha hiljemalt 12. märtsiks.

SDE fraktsioon otsis linnavalitsuse ametikohale inimest, kes ühelt poolt oleks sotsiaalvaldkonnaga varem kokku puutunud ja teisalt oleks inimene, kes oleks võimeline tooma uusi mõtteid.

Kuna Hannas Hanso valiti riigikokku, ootab Kuressaare linnavalitsust põhjalik uuenduskuur. Plaani kohaselt pakutakse linnavolikogule uue linnapea kandidaadiks praegune abilinnapea Madis Kallas. Maavalitsusse ühinemiskoordinaatoriks läinud Taavi Kurisoo (IRL) asemele tuleb abilinnapeana tööle Keskerakonnast välja astuv Mart Mäeker, kelle asemele volikokku saab Rein Sepp.

Pärast muudatusi koosneb Kuressaare linnavalitsus täies koosseisus parteitutest inimestest, sest Madis Kallas kandideeris küll valimistel sotside ridades, kuid parteisse ei kuulu. Tiia Leppik astus linnavalitsusse tööle asudes välja Reformierakonnast ja arendusosakonna juhataja Simmo Kikkas ei kuulu samuti ühtegi erakonda.

Print Friendly, PDF & Email