Leisi koolis homme lahtiste uste päev

Leisi keskkool kutsub homme pärastlõunal külla ja kooliga tutvuma kõigi Saaremaa koolide üheksandikke ja nende vanemaid. N-ö lahtiste uste päeva eesmärk on ärgitada põhikooli lõpetajaid kaaluma Leisi keskkooli kui üht võimalikku kooli, kus omandada gümnaasiumiharidus.

Leisi keskkooli direktor Reeli Kõiv ütles Saarte Häälele, et Valjala, Mustjala ja Tornimäe kooli üheksandikud ning Mustjala kooli kaheksandikud tulevad Leisi külla täies koosseisus. “Üle neljakümne lapse peaks meiega tutvuma tulema,” märkis Kõiv, lisades, et kui palju lapsevanemaid ja mujalt õpilasi tuleb, ta praegu ei tea.

Kõivu sõnul võib julgelt väita, et Leisis antakse tugevat gümnaasiumiharidust. Gümnasiste meelitatakse Leisi õppima siiski ka muuga. Saarte Hääl on juba kirjutanud B-kategooria juhilubade tasuta koolitusest, mis edaspidi toimuma hakkab. Direktor Kõiv ütles, et algab ka ettevõtluse kursus, mis sisaldab majandusaineid, üldist haritust täiendavaid aineid ja praktikat.

“See ei ole ainult teoreetiline ettevõtluse õpetamine, sinna tulevad juurde ka praktilised asjad,” selgitas Kõiv, lisades, et juttu tuleb näiteks konkreetselt Saaremaaga seonduvatest võimalustest. Samuti plaanitakse järgmisel õppeaastal alustada draama- ja fotoringiga.

Kes soovib aga homsel üritusel osaleda, siis palub kool endast teada anda telefoni või elektronposti (reeli.k6iv@leisi.oesel.ee) teel.

Print Friendly, PDF & Email