Raekojas saab suveniire kaeda (FOTOD ja VIDEO) (1)

Foto: Tambet Allik

Foto: Tambet Allik

Kuressaare Raegaleriis avati pidulikult näitus konkursile “Saaremaa suveniir 2015” esitatud töödest. Tänavu konkureerib Saaremaa meeneks 68 tööd, mida on enam kui varasematel aastatel.

Avasõnad lausunud Kuressaare linnapea Hannes Hanso ütles, et suveniir peaks olema justkui kontsentraat ühe paiga identiteedist. Saaremaa puhul kangastub Hanso sõnul näiteks kadakas. Linnapea oli aga meeldivalt üllatunud, et näitusel siiski ainult kadakast esemeid näha ei olnud. «Uue otsing on väga oluline,» märkis ta ja lisas, et suveniiri puhul tuleb leida tasakaal innovatiivse ja traditsioonilise vahel.

“Ootame, et tekiksid meened, mida saab kaasa võtta (näiteks reisile – toim) ja mis jutustavad oma lugu,” lausus Saaremaa arenduskeskuse juhataja Piret Pihel. Suveniirid on tema sõnul väga olulised, kuna teevad turundustööd ja tutvustavad Saaremaad põhimõtteliselt iseseisvalt.

Intervjuus Kadi raadiole Pihel oma lemmikut välja ei öelnud, soovimata mõjutada hindamiskomisjoni otsust. Ta märkis aga, et konkursile jõudis palju vahvaid ja nutikaid ideid. Samuti leidis ta, et näitusel väljapandud suveniiride seas on piisavalt häid töid selleks, et konkureerida Lääne-Eesti meene konkursil. Nimelt saadetakse parimad tööd sinna edasi. Hinnatuimad suveniirid selguvad 12. märtsil. Näitus ise on üleval 14. märtsini. Näha võib seal näiteks põrandapatja, erinevaid kelli, kättevõtmise asja ja palju muud.


Käed mudas

Täna toimub hea elu festivali Wellfest raames mudakonverents “Ravimuda – meie must kuld?” ning seetõttu kastsid linnapea Hannes Hanso, Saaremaa Spa Hotelsi müügi- ja turundusjuht Villi Pihl, Piret Pihel ja turismiinfopunkti juhataja Karmen Paju avamisel käed mutta ning jätsid mitmele paberilehele oma mudased käejäljed. Käejäljed pannakse kuldsesse raami ja kingitakse mudakonverentsil ülesastujaile. Üks säärane meene läheb näiteks Haapsalu linnapeale Urmas Suklesele.

Print Friendly, PDF & Email