Kanep taris noored kohtukulli ette (16)

Foto: Tambet Allik

Foto: Tambet Allik

Kuressaare kohtumajas algas eile hommikul protsess kuue noore inimese üle, keda süüdistatakse narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Annely Ermi sõnul on selle kriminaalasja raames esitatud süüdistus narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises 20-aastasele Oskarile. 19-aastast Maarjat süüdistatakse selles, et 2013. aasta suvest hakkas ta kanepit omandama ja tarbima. 2014. aasta algusest kuni aprillini käitles ta korduvalt koos kahe 19-aastase Reedikuga ja 18-aastase Joonas Jussiga Kuressaares suures koguses narkootilist ainet – peenestatud kanepit.

Erm lisas, et Joonas Jussi, üht Reedikutest ja Ristot süüdistatakse veel peksmistes. Varem röövimise eest kohtulikult karistatud Joonas Juss on viibinud vahi all eelmise aasta 25. juulist.

Eilsel kohtuistungil tehti prokurör Svetlana Maripuu taotlusel vaheaeg, et sõlmida süüdistatavatega kokkuleppemenetlus. Kui lepe õnnestub sõlmida kõigi kuuega, jätkub protsess homme hommikul üldmenetluse asemel kokkuleppemenetluses.

Juhul kui kokkulepet ei sünni, on protsess planeeritud kestma 20. märtsini.

Print Friendly, PDF & Email