Kuressaare linnapeaks pürib Madis Kallas (42)

Suure tõenäosusega esitatakse linnavolikogu 12. märtsil toimuval erakorralisel istungil linnapea kandidaadiks praegune abilinnapea Madis Kallas. Senine linnapea Hannes Hanso osutus valituks riigikokku.

Madis Kallas ütles eile Saarte Häälele, et sel teemal on räägitud ja tema on nõus kandideerima. Linnavolikogu SDE fraktsiooni juht Jaanis Prii märkis, et Kallase esitamine linnapeaks on väga reaalne võimalus. Seda enam, et ka koalitsioonipartner IRL-l nende Kuressaare osakonna juhi Virge Piheli sõnul “kätt ette ei pane”.

Kallas sõnas, et kui ta oma praeguselt ametikohalt lahkub, siis tuleb tema asemele leida uus abilinnapea. Mõningaid variante olevat Kallase sõnul ka juba uuritud.

Kallase saamine linnapeaks ei ole tegelikult mingi üllatus. Kuressaare senine linnapea Hannes Hanso on varem kinnitanud, et töötaks parema meelega näiteks europarlamendis või riigikogus. Kallase poole on tiitliga “tulevane linnapea” korduvalt ja volikogu heakskiitva naeru saatel pöördunud ka näiteks volikogu opositsiooni liige Toivo Alt.

Print Friendly, PDF & Email