Esimene samm

Saaremaa esimene töömess tõi kohale suure hulga huvilisi ja viis omavahel kokku töö ja tööotsijad. Kui esimesed tööotsijad olid messipaiga ukse taga ootel juba enne uste avamist, siis jäi tööandjate huvi messi vastu paraku kesiseks.

Arvestades juba paari kuu pärast algavat turismihooaega, võinuks messil osaleda rohkem teenindus-, toitlustus- ja majutusettevõtteid. Ilmselt leiavad hotellid ja spaad endale tööjõu siis muude kanalite kaudu.

Messil tunti suurt huvi töökohtade vastu Soomes ja mujal välisriikides. Välismaale minekust mõlgutasid mõtteid mitte ainult noored, vaid ka vanemad messikülastajad. Selles ei ole siiski midagi uut. Vanasti käisid saarlased Kuramaal karjas ja mandril kraave kaevamas, ent kodusaarele tuldi ikka tagasi. Praegu on paraku nii, et enamik, kes kopsakamat teenistust otsima läinud, tagasi enam ei pöördu.

Erinevaid radu käivad ka tööandjate vajadused ja töötajate koolitamine. Samal ajal, kui paljud saarlased kodusaarelt lahkuvad, toovad spetsiifilisi tööoskusi nõudvad laevaehitusettevõtted spetsialiste sisse Mandri-Eestist ja kaugemaltki.

Ühe töömessiga kõiki neid muresid ei lahenda, ent esimene samm on astutud.

Print Friendly, PDF & Email