Politsei tunnustas oma parimaid (FOTOD) (5)

PAGUNID VANEMKOMISSARILE: Kolleegid Meelis Juhandi (vasakul) ja Rainer Antsaar sättisid paika vanemkomissari auastet tähistavad tärnid Ardo Vahteri õlgadel. Foto: Irina Mägi

PAGUNID VANEMKOMISSARILE: Kolleegid Meelis Juhandi (vasakul) ja Rainer Antsaar sättisid paika vanemkomissari auastet tähistavad tärnid Ardo Vahteri õlgadel. Foto: Irina Mägi

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar ütles oma eilses pidupäevakõnes, et politsei ei tohi kunagi unustada, et on kodanike teenistuses ning tema eesmärk on tegutseda ainult riigi ja ühiskonna hüvanguks – mitte vastupidi.

“Meie asi ei ole abivajajale öelda, kui rumal ta on, et hävitas meeltesegaduses kõik jäljed kuriteopaigas, või hakata liiklusnõudeid eiranud isikuga praalima ja korraldama kauplemist trahviotsuse tegemisel,” rõhutas Antsaar, lisades, et olulised märksõnad on sõbralik suhtlemine ja oskus märgata.

Oskus märgata ei tähenda politsei jaoks vaid õigusrikkumise märkamist, vaid oskust märgata abivajajat. Olgu selleks siis laps, perevägivalla ohver või muu hätta sattunud isik. “Meie puutume igapäevaselt kokku elu pahupoolega, kus abivajajat märgates on meie kohustus viia ta kokku abi andjaga, mitte ükskõikselt lahkudes öelda, et see ei ole politsei rida,” rääkis Antsaar.

Eesti vabariigi aastapäeva puhul korraldatud pidulikul üritusel tunnustati ka politsei parimaid. Siseministri tänukirja sai ennetus- ja menetlustalituse juhtivspetsialist Ave Saat. Politsei teenistusrist 10-aastase laitmatu teenistuse eest anti patrullitalituse spetsialistile Reena Termašovale. Politsei teenistusristi 15-aastase laitmatu teenistuse eest said Ain Saarik, Paavo Tänav, Mark Leiner, Kaidi Kask, Ave Saat, Ulvi Puss ja Margus Raamat.

Politsei teenistusristi 20-aastase laitmatu teenistuse eest pälvisid Veigo Väli, Jaanus Keert, Ilme Pähk, Janis Aksiim, Tarmo Vahter, Andrus Tänak, Andres Vassar ja Endrik Tambaum.

Ametikõrgendust saanud politseinikele anti kätte uued teenistusastmetunnused ning välijuhid Andres Vassar ja Tambet Oll võtsid vastu II järgu välijuhi ametimärgi.

Print Friendly, PDF & Email