Kihelkonna aukodanikuks kuulutati Erna Tamkivi (4)

KIHELKONNA AUKODANIK: Endine kooliõpetaja ja aktiivne taidleja Erna Tamkivi on neljas Kihelkonna valla elanik, kes aukodaniku tiitli pälvinud. Foto: Tambet Allik

KIHELKONNA AUKODANIK: Endine kooliõpetaja ja aktiivne taidleja Erna Tamkivi on neljas Kihelkonna valla elanik, kes aukodaniku tiitli pälvinud. Foto: Tambet Allik

Eesti Vabariigi aastapäeva aktusel kuulutati Kihelkonna rahvamajas valla aukodanikuks 26 aastat Kihelkonna koolis õpetajana ja hiljem kalanduses töötanud aktiivne ühiskonnategelane Erna Tamkivi.

Tänukirja ja rahalise preemia andsid valla neljandale aukodanikule üle vallavanem Raimu Aardam ja volikogu esimees Rene Reinsoo.

“Erna Tamkivi iseloomustab ennekõike sõna “väärikas”. Ta on meie vallas tuntud inimene, kes on oma elutöö teinud õpetajana koolis, tegutsenud taidlusringides ja koguduses. Tema sõnavõtud on alati olnud sügavamõttelised, õpetlikud ja rahulikud,” rääkis Raimu Aardam Saarte Häälele.

Erna Tamkivi ise väitis, et ei osanud uneski näha, et just teda aukodanikuna tunnustatakse. “Olen elupõline Kihelkonna elanik, sündinud küll Viidumäe lähedal, aga siin koolis käinud ja töötanud. Kui ma lapsena kooliteed käies Sepa mäele jõudsin, kust Kihelkonna kiriku torn paistma hakkas, siis mõtlesin alati, et minu kodu võiks kiriku juures olla, hea lühike tee koolis käia. See unistus on ammugi täitunud,” pajatas vastne aukodanik.

Õpetajatööst loobus Erna Tamkivi pärast vana koolimaja põlengut. “Ma sain šoki, kogu elutöö oli tuhaks muutunud. Uude koolimajja ma minna ei tahtnud. Käisin seal siiski mõnikord asendusõpetajana tunde andmas. Abikaasa Endel oli Papissaare kalatööstuse juhataja. Tema kutsus mind sinna tööle. Proovisin selle ameti ka ära. Aga vahetult enne pensionile minekut töötasin siiski veel tollase koolidirektori Raivo Kallase kutsel aasta õpetajana,” võttis Erna Tamkivi lühidalt tööaastad kokku.

Print Friendly, PDF & Email