Pöidel tähistati vabariigi sünnipäeva mitmes paigas

Pöide vallas tähistati Eesti Vabariigi 97. aastapäeva koguni kahes kohas, edastas Saarte Häälele vallavanem Andres Hanso.

Kõrkvere seltsi eestvedamisel oli seltsimajja ehk vanasse koolimajja keskpäevaks kaetud pidulik laud. Pärast vallavanema kõnet esinesid Tornimäe kooli väiksemad õpilased luulekavaga ja Marju Pilv Orissaare gümnaasiumist laulis isamaalisi laule. Kontserdi järel asuti pidulauatoite maitsma ja kiitma. Kõige krooniks oli eritellimisel valmistatud imeilus sinimustvalge martsipanitort.

Pidulikust aktusest võttis osa ligi 25 inimest.

Kell 15 järgnes aastapäevaaktus Tornimäe rahvamajas. Saal oli rahvast täis, palju oli lapsi. Pidulik aktus algas Tornimäe lasteaia- ja koolilaste esinemisega. Loeti luuletusi ja lauldi isamaalisi laule. Tornimäe rahvamaja ringidest esinesid Tornimäe segarühm ja naisansambel Vokiratas. Vallavanem pidas aastapäevakõne ja tänas valla hariduselu edendajaid. Tänukirja said Kaide Aaso ja Piret Kolk.

2014. aasta teoks Pöide vallas kuulutati Kahutsi maalinna suurtalgute korraldamine. Seega oli aasta tegijate valimine vallavolikogu jaoks lihtne – need olid talgulised.

Volikogu esimees Marina Treima, vallasekretär Maire Käärid ja vallavanem Andres Hanso andsid aasta tegijatele kätte tänukirjad koos väikese kingitusega, milleks oli priipääse mõnele üritusele Tornimäe rahvamajas. Tänukirju oli õige palju.

Eeskavaosa lõppes Vändra kultuurimaja näiteringi etendusega “Koidula veri”, mille lõpuosas esitatud laulu “Mu isamaa on minu arm” ajal terve saal püsti tõusis ja pisaraid pühkis.

Piduliku isamaalise aastapäevaaktuse lõpetas ühine tordisöömine.

Print Friendly, PDF & Email