Lugeja kiri: Aste laste turvapäev ehk Kuidas aidata end ja sõpra

20. veebruaril toimusid Aste põhikooli 1.–9. klassile turvapäeva raames projektõppetunnid, kuidas ennast ja sõpra ohuolukorras aidata. Õpetust jagasid päästeameti, Punase Risti ja politsei esindajad, kodutütred ja noorkotkad. Külalisesinejaks oli kutsutud vallavanem Andres Tinno.

Saime teada palju huvitavat ja kasulikku. Iga klass külastas kolme õpituba, kus tutvustati erinevate asutuste tööd. Kohal olid pääste- ja politseiautod, ka politseikoer, kellega anti kogu kooliperele näidistund. Põnev oli sõrmejälgede võtmise protseduur. Sai lahendada mitut tüüpi salakirju. Võisime uudistada ja selga proovida päästjate kaitseriietust ning tuld kustutada.

Elulise tähtsusega oli Punase Risti õpituba, kus jagati konkreetsed näpunäited, mida teha, kui oled sattunud olukorda, kus teine inimene on teadvuseta ja elumärgid puuduvad. Kaitseliit tutvustas ohutusnõudeid relvade käsitlemisel.
Päev oli väga põnev. Täname külalisi kordaläinud ürituse eest.

Marta Rõõm
9. klassi õpilane

Print Friendly, PDF & Email