Uusi kortereid on ikka vaja

Energiatõhusad majad on küll planeeringustaadiumis ja hommepäev veel kerkima ei hakka, kuid loodetavasti nad millalgi siiski tulevad. Uusi korterelamuid, kõrgtehnoloogilisi või mitte, on Kuressaarde juurde vaja. Mitte ainult suvesaarlastele ja investeerijatele, vaid ka paljudele kohalikele, kes endale uut elupinda otsivad.

Vanemad kortermajad lagunevad paratamatult ja vajavad pidevat hoolt. Küll tuleb neid soojustada ja igasugu süsteeme aina uuendada. Uuendama neid loomulikult peabki, kuid see on tegelikult küllaltki kulukas ettevõtmine. Nii võib uude korterisse kolimisega isegi säästa.

Muidugi vajavad ka praegused ja tulevased uued korterelamud kunagi remonti – sellest ei pääse ükski hoone. On aga üsna meeldiv mõelda, et varsti saab ehk elada korterelamus, mis endaga nii-öelda ise hakkama saab. Kogub vett katuselt, pakub elektrit ja kütet ilma erilise välise abita. Kõlab täitsa nagu tulevik.

Print Friendly, PDF & Email