Saarlaste koduaiale “Kodukirja” eripreemia

AIAKUJUNDUSE ERIPREEMIA: Ajakirja Kodukiri peatoimetajalt Malle Pajulalt võtab õnnesoove vastu Aadu talu perenaine Alge Rooso. Tagaplaanil ürituse patroon presidendiproua Evelin Ilves ja talu peremees Jaan Rooso. Foto: Ardo Kaljuvee

AIAKUJUNDUSE ERIPREEMIA: Ajakirja Kodukiri peatoimetajalt Malle Pajulalt võtab õnnesoove vastu Aadu talu perenaine Alge Rooso. Tagaplaanil ürituse patroon presidendiproua Evelin Ilves ja talu peremees Jaan Rooso. Foto: Ardo Kaljuvee

Teisipäeval pärjati Kadrioru kunstimuuseumis ajakirja Kodukiri konkursi “Aasta kodu” võitjaid. Aiakujunduse eripreemia – aiareisi kaunitesse Eesti aedadesse – said saarlased, Vätta poolsaare tipus Suure-Rootsi külas asuva Aadu turismitalu omanikud Alge ja Jaan Rooso.

“Roosode aed jäi meie aiatoimetajale silma ühel avatud aedade üritusel ja seal kutsus ta peret ka konkursil osalema,” ütles Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula, lisades, et väga sümpaatne ongi see, et maaliline aed pole loodud vaid oma pere silmadele nautimiseks. “Kuna tegu on Eesti ühe vanema turismitaluga, on huvilistel ju võimalik aeda siseturistina kaema tulla.” Žüriisse kuulusid nii Kodukirja kui ka toetajate esindajad firmadest Fiskars, Astellaria ja Hortes.

Preemia üleandnud Virve Poom Astellaria reisibüroost sõnas, et Aadu turismitalu on huvitav hoonetekompleks kaunilt kujundatud aiaga, kus on palju kasutatud looduslikke materjale, sh puitu, roogu ja kive. “Külastajad saavad siin tunnetada maaelu, peatuda renoveeritud rookatusega hoonetes ja nautida kaunist, pererahva oma kätega kujundatud aeda,” rääkis Poom, kelle sõnul avaneb ühest küljest vaade viljapõldudele, teisel pool on ehtne Saaremaa kadastik suuremate ja väiksemate rändrahnudega.

Mullu tuli Saaremaale mitu Aasta Kodu aiapreemiat. Tänavu oli Saaremaalt finaalis vaid Aadu talu aed, mis jõudis kohe žürii ühehäälse otsuse kohaselt ka preemiasaajate sekka.

Print Friendly, PDF & Email