Kõnekonkursi võit läks Orissaarde

VANEMA ASTME VÕITJAD: (vasakult) Taavi Teevet, Gert Tammel, Ott Pukk ja Hanna Tuus. Foto: Liana Heinsoo

VANEMA ASTME VÕITJAD: (vasakult) Taavi Teevet, Gert Tammel, Ott Pukk ja Hanna Tuus. Foto: Liana Heinsoo

Teisipäeval toimus Kuressaare raekojas maakonna õpilaste iga-aastane kõnekonkurss, kus osales 12 õpilast neljast maakonna koolist (Kuressaare gümnaasium, Saaremaa ühisgümnaasium, Orissaare gümnaasium, Kuressaare Vanalinna kool). Võisteldi kahes vanuseastmes ja kahes voorus.

Nooremad osalejad olid sel aastal kodus ette valmistanud kõne perekondlikest probleemidest, teismeea rõõmudest ja muredest, demokraatiast riigis ja edust elus. Kohapeal valmisid 30 minuti jooksul kõned traditsioonidest, turvalisusest, koolist ja saarlusest.

Gümnasistid rääkisid tänavu hirmudest ja enesevalitsusest, laiskusest, lugemisest, noorte minekust välismaale, usust ja meediast. Loosi tahtel kõneldi teises voorus elust ja teatrist, traditsioonilisest peremudelist ja muusikast.

Grand prix’ võitja Taavi Teevet Orissaare gümnaasiumi 11. klassist oli kodus ette valmistanud kõne “Sõnavabaduse olemusest 21. sajandil”, teises voorus arutles ta aga teemal “Oleme stereotüüpse mõtlemise ohvrid”. Loodetavasti esindab Taavi Saaremaad edukalt ka vabariiklikul kõnekonkursil Põltsamaal.

Žüriisse kuulusid Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember, Kuressaare abilinnapea Madis Kallas, Kuressaare Raegalerii kunstikuraator Lii Pihl, Kuressaare linnavalitsuse noorsootööspetsialist Marii Kõrgesaar.

Liana Heinsoo
korraldajakooli Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi huvijuh


Noorem vanuseaste (8.–9. klass)
I Rebeca Jürisson (KVK 9. kl, juh Erina Küüra); II Karina Sepp (KG 9. kl, juh Heidi Truu); III Karoliina Tammel (KG 9. kl, juh Heidi Truu). Vaikse veenvuse eripreemia – Helena Hüüdma (SÜG 8. kl, juh Merle Prii).

Vanem vanuseaste (10.–12. klass)
Grand prix – Taavi Teevet (OG 11. kl, juh Juunika Hõbenael); I Gert Tammel (KG 11. kl, juh Marit Tarkin); II Hanna Tuus (SÜG 12. kl, juh Sirje Kreisman); III Ott Pukk (KG 11. kl, juh Marit Tarkin). Eneseületuse eripreemia – Magnus Kaldjärv (SÜG 12. kl, juh Sirje Kreisman); realistliku maailma humoorika käsitlemise eripreemia – Sander Rang (SÜG 12. kl, juh Sirje Kreisman).

Print Friendly, PDF & Email