Tiirimetsa tegusad küünlad tähistasid Salmel oma 20. juubelit (FOTOD) (1)

PEOHOOS: Taimi Aus, Eevi Tiitsar, Külli Ottis ja Helgi Müür küünalde sünnipäeva pidamas. Foto: Tambet Allik

PEOHOOS: Taimi Aus, Eevi Tiitsar, Külli Ottis ja Helgi Müür küünalde sünnipäeva pidamas. Foto: Tambet Allik

Salme rahvamajas õnnitleti laupäeval Tiirimetsa kodukultuuriseltsi Küünal seltsi 20. sünnipäeva puhul.

Sünnipäev algas Salme põhikooli õpilaste kontserdiga. Noored esinesid umbes kolmekümnele külalisele nii laulude kui ka tantsudega. Seejärel koguneti rahvamaja valgesse saali, kus anti üle kingitused ja lauldi sünnipäevalaulu.

Salme vallavanem Kalmer Poopuu ütles, et tal on endise Tiirimetsa kooli ümber kogunenud seltsist hea meel: “Koos oleme seda maja elus hoidnud.” Poopuu kiitis ka seltsi mitmekesist ja aktiivset tegevust ürituste ja koolituste korraldamisel ning sõprussidemete loomisel. Tänu küünalde algatusele on Salmel sõprusvald Lüganuse, mis asub Ida-Virumaal.

Õnne soovisid Küünaldele veel mitme seltsi liikmed ja Tartu maanaiste liidu esindajad. Sünnipäeva puhul jagas Küünalde esimees Anne Oeselg ka ise toetajatele tänukirju. Lisaks said liikmed, kes seltsis olnud selle algusest peale, endale pleedi. Esialgsest koosseisust on järel kuus liiget ja kokku on seltsil 12 liiget. Tipphetkel on liikmeid olnud 26.

Pärast õnnesoove tutvustas Oeselg seltsi 20 aasta tegemisi. Ettekande ettevalmistamisel oli talle abiks seltsi kroonikaraamat. 20 aasta jooksul on muutunud nii palju, et kui esialgu käidi koos korra nädalas, siis nüüd saadakse kokku kord kuus.

Oeselg rääkis, et tegevusplaanid sünnivad koostöös kõigi liikmetega. “Igaüks ütleb sõna sekka,” iseloomustas ta seltsi demokraatlikku vaimu. Tema sõnul võiks selts tegutseda veel vähemalt kümme aastat, kui mitte kauem.

Seltsi kauaaegse juhi Juuli Pihla sõnul on seltsi jätkusuutlikkuse taga see, et inimesed on saanud teha, mida nad on tahtnud. «Ekskursioonid, kokakursused, käsitöö,» loetles ta liikmetele armsaid tegevusi.

Küünalde üks värskemaid liikmeid, Juuli tütar Kati Aus sõnas, et kuna ta oli niigi seltsi tegemistega kursis, tundus sellega liitumine loogilisena. Temagi sõnul on põnev koos käia, kui tihtipeale keegi midagi uut õpetab.

Print Friendly, PDF & Email