Piret Sarjas lasti hoolekandest lahti (56)

VAHETAB PAATI? Sotside peale solvunud Piret Sarjas ei välista linnavolikogu fraktsioonist lahkumist. Madis Kallase ja Jaanis Prii seljatagune jääks volikogus seejärel nõrgemaks. Foto on tehtud eile õhtul enne kohtumise algust. Foto: Tambet Allik

VAHETAB PAATI? Sotside peale solvunud Piret Sarjas ei välista linnavolikogu fraktsioonist lahkumist. Madis Kallase ja Jaanis Prii seljatagune jääks volikogus seejärel nõrgemaks. Foto on tehtud eile õhtul enne kohtumise algust. Foto: Tambet Allik

Kuressaare linnas tehti üleeile üllatuslik otsus – ametist lasti lahti inimene, kelle ametisse nimetamine oli poolteist aastat tagasi koalitsiooni tekke üks aluseid.

Probleem oli tiksunud juba kuid ning otsustavaks sai töövaidluskomisjoni otsuse jõustumine. Sellest selgus, et Sarjas oli päevakeskuse tegevusjuhendaja Elja Parbuse vallandanud seadusevastaselt.

SA Kuressaare Hoolekande nõukogu kogunes üleeile erakorraliselt. Kohale oli kutsutud ka Piret Sarjas. Nõukogu esimees Madis Kallas ütles eile, et erakorraliselt koguneti seetõttu, et töövaidluskomisjoni otsus jõustus alles eelmisel nädalal.

Kallas ei hakanud nõukogu otsuse tagamaid pikalt lahkama. Tema sõnul oldi Sarjase tööga rahulolematud ja seda kuuldi erinevatest allikatest. “Talle oli antud aega oma meeskond tööle panna. Töörahu pole saavutatud ja ta eksis ka oma alluvaga töösuhte lõpetamisel,” jäi Kallas diskreetseks. Sarjasega kohtuti eile õhtul, et leppida kokku, mis tingimustel ja millal töösuhe lõpeb.

Eile hommikul Kadi raadios esinedes ütles Sarjas, et ei saa aru, mis lahti. Oma sõnul ta ei teadnud, et temaga töösuhte lõpetamine päevakorral on. Sarjase sõnul ei saadud ka päevakeskuses aru, mis toimub. “Kõik küsivad minu käest, mis toimub. Mina ei oska neile vastata,” nentis Sarjas.

Ta ütles, et temani on jõudnud kuuldused, nagu poleks keegi tema tööga ja päevakeskuse korraldusega rahul. Selliseid süüdistusi on kuulda olnud ka nõukogu kaudu. “Mina neid süüdistusi näinud ei ole, mulle ei ole neid näidatud, mulle ei ole nende sisu tutvustatud,” kinnitas Sarjas.

Oma sõnul on ta alati öelnud, et kui on konflikt, siis räägitagu suud puhtaks. Piret Sarjas lausus, et on näiteks Madis Kallast kutsunud päevakeskusse sealse elu-oluga tutvuma, kuid abilinnapea pole käinud.

Kas ta vaidlustab otsuse, Sarjas eile hommikul öelda ei osanud. “Küsimusi on praegu tõesti rohkem kui vastuseid,” märkis ta Sarjas.

Kohe, kui töösuhe Piret Sarjasega oli lõpetatud, hakkasid jahvatama vandenõuveskid, et tegu on poliitilise tellimusega. Säärane lüke olevat tehtud, et linnapea Hannes Hanso saaks riigikogu valimistel pensionäride hääled, kes Sarjasega päevakeskuses konfliktis on. Madis Kallas lükkas sellise väite ümber.

“See pole nüüd küll kellegi jutt,” ütles Saarte Häälele pensionäride esindaja Helga Nurmekann. Samas ei eitanud ta, et konfliktid Sarjasega olid. Helga Nurmekann sõnas, et kõik sai ikkagi suurema hoo sisse Parbuse vallandamisest. “No ja mida ta sellega saavutas?” küsis Nurmekann.

Lehe trükkimineku ajaks Sarjase kohtumine linna esindajatega veel kestis.


Kas võim vahetub?

Kuressaare Hoolekande juhi koht tundub Kuressaares üpris ihaldusväärne olevat. Just selle juhikoha pärast poliitilist võitlust pidades kaotas oma juhtpositsiooni Kuressaares Reformierakond. Nüüd opositsioonis olevatele oravatele võib päevakeskuse järjekordne tüli hoopis kasu tuua. Nimelt tunnistas ka Piret Sarjas ise Saarte Häälele, et sotsid tõmbasid tal tooli alt ära. Sarjas oli eelmistel valimistel sotside teine häältetooja Hannes Hanso järel ja Madis Kallase ees. Samuti on Sarjas linnavolikogu aseesimees. Sarjase praegusele ametikohale nimetamine oli kirjas ka koalitsiooniläbirääkimiste esimeses protokollis.

“Ma mõtlen selle üle tõsiselt,” vastas parteitu Sarjas eile küsimusele, kas ta jätkab sotside fraktsioonis. Volikogust ta lahkuda ei kavatse.

Sotside fraktsiooni juht Jaanis Prii ütles, et Sarjasega räägitakse lähiajal. “Toonane lubadus on täidetud. Nüüd on teised olud, aga me peame eristama sihtasutuse töötajat ja poliitikut,” märkis Prii.

Usutavasti oleksid Sarjase oma ridadesse nõus vastu võtma ka reformierakondlased. Reformierakondlasest volinik Jüri Kuusk ütles eile, et eks aeg näita, kuid iial ei maksa öelda iial. Selle võimaluse kasuks räägib ka see, et pärast riigikogu valimisi naaseb linnavolikogusse Jaanus Tamkivi ja lahkub Anton Teras. Just viimane oli kunagi see, kes Sarjase ametisse nimetamise vastu sõdis. Nüüd ei peaks Teras ja Sarjas volikogus ühte nimekirja kuuluma.

 

Print Friendly, PDF & Email