Pinda otsin ma ja pinda otsid sa

Alles kirjutasime, et tootmispinna valimine ja õigupoolest ka leidmine pole üldsegi lihtne ülesanne. Nüüd tahab Saaremaal tootmispinda leida puit- ja metallkonstruktsioonide tootja.

Uued töökohad on maakonda teretulnud, kust aga igatsetud tootmispindu võtta? Ega need ju seened ole, mis pärast vihma metsa alla kerkivad. Keegi peab need ikka valmis ehitama. Aga kes? Vanasõna ütleb, et kel janu, sel jalad. Siin tekib aga uus küsimus: kellel see janu õieti on – tootmispinna otsijal, kohalikel omavalitsustel, kohalikel elanikel või kohalikel ettevõtjatel?

Nii-öelda ehku peale lootuses, et kuskilt saabub mõni rikas rentnik justkui prints valgel hobusel, keegi ilmselt tootmispindu ehitama ei hakka. Omajagu mõtteainet võib tootmispindade vähesuse küsimus ettevõtlikele inimestele aga anda küll. On ju teinegi vana tarkus välja mõeldud, mis käib nõudluse ja pakkumise vahekorra kohta.

Print Friendly, PDF & Email