Haruldaselt toredad inimesed üllatasid kõiki (FOTOD)

RÕÕMU KUI PALJU: Esimeses reas (vasakult) Maria Aarnis, Anni Kaup, Heleri Soe. Teises reas Minni Tang, Adeliina Saar, Kristel Sirel, Tiina Soots, Kertu Lehtsaar. Kolmandas reas Reedik Sõber, Mihkel Raud, Richard Beljohin, Lauri Ratas. Viimases reas Markus Aru, Hardo Niit, Joosep Preedin, Kaspar Mölder. Foto: Tambet Allik

RÕÕMU KUI PALJU: Esimeses reas (vasakult) Maria Aarnis, Heleri Soe. Teises reas Minni Tang, Adeliina Saar, Kristel Sirel, Tiina Soots, Kertu Lehtsaar. Kolmandas reas Reedik Sõber, Mihkel Raud, Richard Beljohin, Lauri Ratas. Viimases reas Markus Aru, Hardo Niit, Joosep Preedin, Kaspar Mölder. Foto: Tambet Allik

Saaremaa ühisgümnaasiumis said läinud nädalalõpul kokku rahvatantsuhuvilised koolinoored üle Eesti.

Anna Raudkatsi 129. sünniaastapäeva puhul korraldatud teisel võistutantsimisel oli võistlustules üheksa rühma Tallinnast, Põltsamaalt, Saaremaalt, Läänemaalt ja Tartust.

“Tase oli üllatavalt kõrge,” ütles žürii esimees, tantsujuht ja pedagoog Paul Bobkov, kelle sõnul oli seetõttu päris raske parimaid valida. Bobkovi sõnul eristus grand prix’ pälvinud neiduderühm Läki Tantsule Läänemaalt teistest selgelt. Ta kiitis aga ka Saaremaa ühisgümnaasiumi tantsijate Öieti rühmi, keda juhendab Eena Mark.

Bobkovi sõnul on tegemist üritusega, mis peab kindlasti jätkuma. Lisaks Bobkovile hindasid tantsuesitusi tantsujuht ja pedagoog Kadri Tiis, Kuressaare gümnaasiumi rahvatantsujuht Merle Tustit, SÜG-i tantsurühma Öieti vilistlane Signe Toom ja SÜG-i õpetaja Indrek Peil.

Ka ürituse peakorraldaja Eena Mark nentis, et tundus, nagu oleksid saarele kokku tulnud vabariigi kõige paremad rühmad. “Ma teadsin, et kõik osalevad rühmad on hea tasemega, aga et nii kõrge tasemega, ma ei oodanud.”

Mõlemad Margi enda juhendatavad rühmad tulid auhinnalisele kohale. Kui ta gümnaasiumi rühmast seda ootaski, siis põhikooli rühma võit oli tema jaoks järjekordne üllatus. “Mind ümbritsevad niisugused toredad noored, kes suudavad end vajalikel hetkedel ise motiveerida ning siis üllatavad nii, et võtavad sõnatuks,” kinnitas ta.

Korraldajatiimis olnud Aste klubi juhataja Triino Lest sõnas, et tema jäi rahule, sest tantsijad on lihtsalt haruldaselt toredad inimesed – rahulikud, loomulikud ja õnnelikud. “Seega on neile ürituse korraldamine lust ja lillepidu.” Lisaks Triinole ja Eenale olid korraldajatena abiks SÜG-i huvijuhid Diana Õun ja Triin Vallsalu.

Võistluse tase üllatas ka Triino Lesta. “Mul õnnestus kuulata vaid žürii esimest ohet, kui nad otsustama istusid: miks nad nii teevad, miks nad nii hästi tantsivad?!” märkis ta.

Kauaaegne rahvatantsuõpetaja Annika Iin ütles Kadi raadio “Keskpäevatunnis”, et üritus oli ilus. “Mul on kõige rohkem kahju, et ma ei ole olnud üheski rühmas tantsija, ja nüüd saan aru, mis see kõik tähendab,” rääkis Iin.

Tänavu tantsiti Tartu ülikooli rahvatantsuansambli asutaja, legendaarse tantsumemme Helju Mikkeli seatud tantse. Kuna Anna Raudkats saanuks järgmisel aastal 130 ja tema kuulsaimal tantsul “Tuljak” on 90. juubel, siis tuleb konkurss kindlasti ka järgmisel aastal


TULEMUSED

GRAND PRIX – Läki Tantsule, neiduderühm Läänemaa ühisgümnaasiumist, juhendajad Ulrika Grauberg ja Malle Õiglus
Parim kohustusliku tantsu esitaja – neiduderühm Läki Tantsule, juhendajad Ulrika Grauberg ja Malle Õiglus
Põhikooliastme I koht – Öieti, Saaremaa ühisgümnaasium, juhendaja Eena Mark
Gümnaasiumiastme I koht – Läki Tantsule, Läänemaa ühisgümnaasium, juhendajad Ulrika Grauberg ja Malle Õiglus
II koht – Öieti, Saaremaa ühisgümnaasium, juhendaja Eena Mark
III koht – tantsuansambel Sõprus, juhendaja Agne Kurrikoff-Herman
Parimad juhendajad – Ulrika Grauberg ja Malle Õiglus Läänemaa ühisgümnaasiumist

 

Print Friendly, PDF & Email