Tänak ja Mõlder Rootsis neljandad

TASA JA TARGU: Targalt ja omas rütmis sõitnud Ott Tänaku ja Raido Mõlderi pingutusi kroonis tubli neljas koht. Foto: Timo Anis

TASA JA TARGU: Targalt ja omas rütmis sõitnud Ott Tänaku ja Raido Mõlderi pingutusi kroonis tubli neljas koht. Foto: Timo Anis

Neljapäeva hilisõhtul alguse saanud Rootsi MM-ralli viimasel päeval suutsid Ott Tänak ja Raigo Mõlder erinevalt paarist konkurendist otsustavatel katsetel vigu vältida ning nii sõideti end kokkuvõttes neljandale kohale.

“Pärast starti olin veidi pettunud, sest olin eelmisel aastal siin kiire ja nii mina kui ka meeskond lootsime sama jätku,” teatas Ott Tänak oma fännikülje vahendusel. “Reedel ei saanud ma autoga lihtsalt seda õiget tunnet ja Rootsi etapid ei ole kohad, kus üle pingutada, kui asjad ei tundu õiged.”

Ott Tänaku sõnul on lihtne sõita lumme ja peaaegu kõigil olid sel nädalavahetusel mingisugused kokkupuuted lumevallidega. “Ma muutsin laupäevaks mõned asjad ära ja ajad olid veidi paremad,” märkis ta.

“Plaan oli jääda ettevaatlikuks ning võimalusel vähendada ja säilitada vahet. Oli meeliülendav lõpetada neljandana ja see on enesekindlusele suureks abiks. Edasi läheme Mehhikosse ja seal on kruus… Eks näis, mida me suudame. Veel kord suur aitäh Raigole, see on tema ja meeskonna jaoks parim tulemus.”

Kuigi Ott Tänak ja Raigo Mõlder põrutasid Rootsis MM-ralli reedesel esimesel katsel lumevalli ja kaotasid väärt sekundeid, jätkati edaspidi heas tempos.

“Ralli alguses oli meil natuke probleeme, aga me suutsime heal kohal lõpetada ja see on tulevikku silmas pidades tähtis,” lausus Ott Tänak, lisades, et paar sellist rallit veel ja siis saab juba natuke kõvemini proovida.

Kuna saarlased alustasid viimast võistluspäeva kindlal viiendal kohal, oli sõiduga tõusta raske ja ka taga ei olnud suurt ohtu, siis kihutati kolm viimast katset kindla peale. “Tegime korraliku stardi, sõitsime hea enesetundega ja kiirust oli piisavalt. Sõidutingimused olid väga head ja lust oli sõita,” rääkis Ott Tänak.

Viimast päeva neljandalt kohalt alustanud Mads Östberg eksis aga kohe esimesel katsel, kui ta teelt välja sõitis. See võimaldas saarlastel tõusta neljandaks ja sellel kohal ka lõpetati. Kaotust viimase katsega taas liidriks tõusnud Sebastien Ogier’le kogunes lõpuks 2.26,0.

Veel eelviimasel katsel liidripositsioonil olnud norralane Andreas Mikkelsen lasi eksimuse sisse ja pidi kokkuvõttes leppima alles kolmanda kohaga, lastes endast mööda ka Thierry Neuville’i.

Print Friendly, PDF & Email