Amsterdami seksitöötajad kaasatakse bordellide juhatusse

TURVATUNNE SUURENEB: Amsterdami linnavõimud on välja mõelnud plaani kaasata punaste laternate kvartalis vaateakendel oma teenuseid pakkuvad seksitöötajad bordellide juhatusse. Plaani autorite arvates tõhustaks see võitlust organiseeritud kuritegevuse vastu. Foto: Independent.co.uk

TURVATUNNE SUURENEB: Amsterdami linnavõimud on välja mõelnud plaani kaasata punaste laternate kvartalis vaateakendel oma teenuseid pakkuvad seksitöötajad bordellide juhatusse. Plaani autorite arvates tõhustaks see võitlust organiseeritud kuritegevuse vastu. Foto: Independent.co.uk

Hiljaaegu kiitsid Amsterdami linnapea Eberhard van der Laan ja linnavalitsuse liikmed heaks plaani, mille eesmärk on koolitada elukutselistest prostituutidest ettevõtjad ja kaasata nad bordellide juhatusse. Linnahärrade arvates aitavat see parandada seksitööstuse olukorda linnas ja vähendada selliste kuritegude arvu nagu vägivald ja inimkaubandus.

Kõigest sellest kirjutas Madalmaade ingliskeelne veebiväljaanne NL Times viitega Hollandi Kuningriigi pealinna ametlikule pressiteatele. Koostöös mittetulundusühinguga HVO-Querido otsib Amsterdami linnavalitsus praegu investorit, kes oleks n-ö vahendaja viie maja andmisel seksitöötajate kasutusse.

MTÜ HVO-Querido abistab ja nõustab sotsiaalmajanduslikesse ja psühholoogilistesse raskustesse sattunud inimesi. Ühistu eestkõneleja Jasper Karman kinnitas ajakirjandusele antud intervjuus, et Amsterdami seksitöötajad on juba andnud põhimõttelise nõusoleku. Samas lisas ta, et ka kolmas osapool [võimalik investor] saab kõnealusest plaanist märkimisväärset kasu.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email