Valjala galavisioon muutub aina populaarsemaks

GRAND PRIX: Vanemas kooliastmes parimaks tunnistatud 6. klassi esitusest “Klounid – Eesti Laulu parimad palad” jäid pildile Tuuli Vassar (vasakul) ja Horre Peäske. Foto: Tambet Allik

VÕIMLEMA: “Leopoldi võimlemise laulu” lauldes kutsus Leopold (kehalise kasvatuse õpetaja Andre Kuntsel) I klassi õpilasi võimlema. Foto: Tambet Allik

Vähemalt üks kord aastas on Valjala rahvamaja saal puupüsti täis. Siis, kui toimub kooli üks oodatumaid sündmusi – Valjala galavisioon. See on jäljenduskonkurss, mis toob lavale kuulsaid pseudostaare nii Eestist kui ka välismaalt.

12. veebruaril vallutasid traditsiooniliselt kõige esimesena lava läheneva sõbrapäeva puhul lustakalt roosasse riietatud Valjala põhikooli õpetajad, esitades Põhja-Tallinna hitti “Meil on aega veel”. Kirsiks tordil oli kehalise kasvatuse õpetaja Andre Kuntseli esitus ja kindlasti ka hetk, mil pikakasvuline õppealajuhataja Tõnu Soots haaras sülle väikest kasvu vene keele õpetaja Ulvi Põldema, et koos valssi keerutada.

Erksus ja ärksus

Peakorraldaja, Valjala kooli huvijuht Anneli Kaljuste ütles pärast staarijäljenduskonkurssi, et lõppenud ürituse märksõnad olid kindlasti “säde silmis, erksus ja ärksus”. “Väga ägedad ja omanäolised kostüümid,” kiitis Kaljuste, kes nägi esitusi laval seekord esmakordselt. Proove tehti rahvamajas ja seal juhendas neid valla kultuurijuht Karin Šuprudko.

Kaljuste sõnul on galavisioon juba kooli pikaajaline traditsioon. Kui algul oli see ainult koolisisene üritus, siis nüüd on galavisioon juba mitmendat aastat toimunud Valjala rahvamajas. Vaatama ja kaasa elama tulevad mitte ainult lapsevanemad ja pered, vaid ka sõbrad ja tuttavad nii lähedalt kui ka kaugemalt.

Muide, sel aastal tulid oma kavaga välja ka lapsevanemad Tea Pajula, Sille Lapp, Angela Mäeots ja Ülle Kuusk-Kupits. Vaheajal kostitas vaatajaid oma etteastetega Saaremaa ühisgümnaasiumi tänavune kabareetrupp.

11 numbri esitajaist valiti nooremas vanuseastmes I laureaadiks 2. klass, kes esitas “Lambarocki” (Ott Lepland – Oskar Maripuu, juhendaja Anne Heinsalu). II laureaadiks tunnistas heatahtlike hindajate kogu 3. klassi, kes kandis ette Curly Strings’i “Kauges külas” (juh Anneli Saar). Grand prix’ ja rändauhinna, galavisooni hõbeplaadi sai 4. klass oma Shakira ja “Waka-Wakaga” (juh Ulvi Peeters).

Vanemas kooliastmes sai grand prix’ ehk hõbeplaadi 6. klass, kes mängis Kloune, esitades Eesti Laulu parimaid palu (juh Eret Krull). I laureaadiks osutus 5. klass, kelle number oli Tanel Padari ja Dave Bentoni “Everybody” (juh Kaisa Saarkoppel). II laureaadiks tunnistati 7. klass oma “Popurriiga” (juh õpilane Anu Kull ja õpetaja Ülle Lahi).

Eriauhinnad

Anti välja ka hulgaliselt eriauhindu. Püüdlikkuse eripreemia pälvis 1. klass Tõnis Kõrvitsa “Leopoldi võimlemise lauluga”, parima staartüdruku tiitli sai Maleena Ots 3. klassist (Grete Paia “Päästke noored hinged”) ja parimaks boy-bändiks tunnistati 4. klass “Traffic “Für Elise”). Eriauhinna Julge Hundi Rind sai Karl Lember 7. klassist, puusanõksupreemia pälvis Tarmo Väli 8. klassist. Parimaks staarpoisiks kuulutati Mr Beani jäljendanud 9. klassi noormees Eero Heinsalu ja Õpetaja Julgustüki eriauhinna sai Leopoldiks kehastunud Andre Kuntsel. Parimaks taustatantsijaks osutus 5. klassi poiss Kiur-Juhan Lapp ja täpseim kostüüm oli 3. klassi tüdrukul Anna Malena Kurisel (Curly Strings).

Näitlejameisterlikkuse eest sai eripreemia Erik Pukk 9. klassist ja parimad pillimehed olid seekord Romet Klee, Roomet Kaljuste ja Marten Nuut 3. klassist (Curly Strings).

Hääletuse tulemusel selgunud publikulemmiku auhinna, Valjala pagari Helina Mäekivi küpsetatud tordi viis koju 4. klass (Shakira “Waka-waka”).

26. veebruaril Leisis toimuvale maakondlikule staarijäljenduskonkursile sõidavad oma kavaga 2., 6. ja 7. klass ning Eero Heinsalu.

Heatahtlikku žüriisse kuulusid Kadi raadio müügijuht ja DJ Mikk Saarela, Valjala kooli vilistlane, harrastusnäitleja ja tantsuõpetaja Taimi Kirr, Pai salongi juuksur ja suur muusikasõber Kristi Kaljuste, endine kooliteatri ja praegune harrastusnäitleja Eliise Erikso ning kaks nädalat proove jälginud Valjala valla kultuurijuht Karin Šuprudko.

“Heatahtlikud hindajad pidid ära tegema raske töö, sest üldine tase oli väga hea,” märkis Mikk Saarela auhindu üle andes, lisades samas, et õnneks olid selle aasta hindajad väga sarnaselt mõtlevad ja ühtehoidvad.

Print Friendly, PDF & Email