Leedri võitis, rahva lemmikuks osutus Külasema (FOTOD) (4)

RAHVA LEMMIK KÜLASEMA: Külavanem ja seltsi eestvedaja Malle Mätas kutsus lavale appi vallavanema Raido Liitmäe, kes võttis oma kätte kringli. Kinke jagasid maavanem Kaido Kaasik ja Saaremaa Kodukandi juhatuse liige Reet Viira. Foto: Tambet Allik

RAHVA LEMMIK KÜLASEMA: Külavanem ja seltsi eestvedaja Malle Mätas kutsus lavale appi vallavanema Raido Liitmäe, kes võttis oma kätte kringli. Kinke jagasid maavanem Kaido Kaasik ja Saaremaa Kodukandi juhatuse liige Reet Viira. Foto: Tambet Allik

Reede pärastlõunal kuulutas ühenduse Saaremaa Kodukant juhatuse liige Reet Viira Tornimäe rahvamajas Saaremaa aasta külaks 2015 Lääne-Saare valla Leedri küla. Rahvas valis oma lemmikuks Külasema küla Muhust.

Esmakordselt Saare maakonnas korraldatud võistlusel osales nominentidena kuus küla. “See oli südantsoojendav ja rikastav kogemus. Te olete kõik väga-väga vahvad. Saarte koostöökogu on kõigile nominentidele pannud välja ühesugused tänukingitused,” ütles hindamiskomisjoni liige Terje Aus.

Enne autasustamistseremooniat tutvustasid külad oma tegemisi suurel ekraanil kas videosalvestiste või slaidiprogrammina.

Külade esindajad võtsid SKK juhilt Terje Ausilt vastu korvi saaremaise toiduga. “Me oleme alati püüdnud propageerida kohalikku toitu ja loonud Saaremaa ehtsa toote märgi. Saaremaa puuetega inimeste kojast saadud kinkekorvides on nii soolast, magusat kui ka kibedat, ma mõtlen Mustjala sinepit,” selgitas Terje Aus enne kingituste kätteandmist.

Eriauhindu jagus kõikidele nominentidele, mõnele lausa mitu.

Valjala seppade meisterdatud omanäolise taiese said konkursi korraldajailt kõik osalejad.

Leedri külaseltsi juhatuse liikmena suure auhinna vastu võtnud Urve Vakker tundis heameelt, et tema koduküla ettevõtmisi on kõrgelt hinnatud.

Print Friendly, PDF & Email