Minna Raun: politseieriala valis minu (2)

AASTA KORRAKAITSJA: oma põhitöö – noorsoopolitseiniku ameti – kõrvalt käib Minna Raun ka patrullis. “Vahelduse mõttes on see väga hea,” leiab ta. Foto: Tambet Allik

AASTA KORRAKAITSJA: oma põhitöö – noorsoopolitseiniku ameti – kõrvalt käib Minna Raun ka patrullis. “Vahelduse mõttes on see väga hea,” leiab ta. Foto: Tambet Allik

Kuressaare linna aasta korrakaitsja tiitli pälvinud Minna Raun (23), Kuressaare politseijaoskonna noorsoopolitseinik, oli lapsena huvitatud hoopis veterinaariast, kuid Tallinna ülikoolis noorsootööd õppides sattus politseisse praktikale.

Kuidas hindad saadud tunnustust?

Arvan, et keegi ei tee tööd selle eesmärgiga, et saada tunnustust. Aga ma olen väga tänulik neile, kes on minu tööd märganud. Kuid paljuski on selle tunnustuse taga ikkagi mu kolleegid, kes on mind toetanud, ning nende kogemus ja õpetussõnad. Tunnustus annab mulle teadmise, et see, mis ma teen, on õige. Samas innustab see mind veel rohkem pingutama ja oma tööd tegema veel paremini. Teisest küljest põhjustab see ka teatud pingeid, kuna ma ei ole tähelepanuga harjunud.

Kuidas sinust politseinik sai?

Ootamatult. See eriala valis pigem minu. Tegelikult olin huvitatud veterinaariast, sest olen hästi suur loomasõber. Politseitööga puutusin esmakordselt kokku Tallinna ülikoolis erinoorsootöö praktikal. Minu juhendaja oli Kaisa Nurm (Kuressaare politseijaoskonna noorsoopolitseinik – toim) ja see oli esimene selline praktika, mis mind köitis. Valdkond oli minu jaoks huvitav, kuid ma ei näinud siis veel võimalust, kuidas selles ametis jätkata. Kuid ühel päeval Kaisa helistas mulle ja ütles, et siin on noorsoopolitseiniku ametikohale konkurss käimas ja et kandideerigu mina – see oli viimane päev. Kandideerisin ja mul õnnestus koht saada.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email